Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Štrobinders 80 metrus nesasniedz

© Scanpix.ee

Latvijas šķēpmetējs Rolands Štrobinders pasaules čempionāta kvalifikācijā uzrādīja rezultātu 79.68m, ar ko palika desmitajā vietā A kvalifikācijas grupā. Ar šādu rezultātu viņa iekļūšana finālā ir ļoti, ļoti mazticama. Savukārt vācietis Johanness Feters savā pirmajā un vienīgajā metienā aizmeta šķēpu 91.20m tālu.

Rolands Štrobinders šosezon laboja savu personisko rekordu, aizmetot 83.42 metrus tālu, kas bija nedaudz tālāk nekā PČ noteiktā kvalifikācijas norma - 83 metri. Štrobinders startēja A kvalifikācijas grupā, turklāt ar pirmo numuru.

Savā pirmajā metienā Štrobinders šķēpu nogādāja 78.22 metru tālumā, bet otrajā metienā savu rezultātu uzlaboja līdz 79.68 metriem. Konkurentu augstvērtīgie rezultāti A grupā lika saprast, ka tikšanai finālā nepieciešams krietni tālāks metiens, bet tas neizdevās - pēdējā metienā Štrobinderam 79.28 metri.

Ar 79.68 Štrobinders ieņēma desmito vietu A grupā, saglabājot teorētiskas izredzes tikt finālā, jo finālā iekļūs 12 labāko rezultātu īpašnieki, bet praksē šāds scenārijs ir ļoti, ļoti mazticams.

Ar pašu pirmo metienu finālu sasniedza četri A grupas šķēpmetēji. Saviem konkurentiem skaidru vēsti nodeva sezonas līderis Johanness Feters - vācu sportists “aizšāva” šķēpu aiz 91 metra robežas, iegūstot rezultātu 91.20m. Tas ir labākais rezultāts, kāds vien redzēts PČ kvalifikāciju sacensībās, un ceturtais labākais PČ vēsturē. Ar šādu rezultātu Feters būtu triumfējis visos pasaules čempionātos, izņemot divos.

Tāpat ar pirmo metienu kvalifikācijas normu izpildīja pieredzējušais soms Tero Pitkemeki, katarietis Ahmeds Baders Magūrs un kenijietis Juliuss Jēgo. Savukārt pēdējā metienā kvalifikācijas normu pārsniedza polis Marcins Krukovskis, kuram 83.49m.