Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Gulbim Vinstonseilemā jāsāk pret kvalifikācijas uzvarētāju

© SCANPIX

Latvijas vadošajam tenisistam Ernestam Gulbim pēdējā gatavošanās "US Open" būs Vinstonseilemā, kur notiks 250 punktu turnīrs. Gulbis pirmajā cīņā sacentīsies ar kvalifikācijā spēlējušu tenisistu.

Ranga 268. vietā esošais Gulbis šajā turnīrā saņēma "wild card", bez kuras patiesībā varēja iztikt, jo turnīrā daudzo atteikumu dēļ varēja iekļūt ar savu aizsargāto reitingu, kas viņam ir #99.

Gulbis Vinstonseilemā spēlējis divas reizes. 2012. gadā no kvalifikācijas izdevās sasniegt 3. kārtu, toreiz gūstot piecas uzvaras un astotdaļfinālā zaudējot Marselam Granoljersam. Otrajā viesošanās reizē 2015. gadā nospēlēts tika viens mačs, pamatturnīra ievadā piekāpjoties Lukāšam Rosolam.

SCANPIX

Šī gada turnīra pirmā pretinieka vārds vēl nav zināms, jo būs jātiekas ar kvalifikācijas uzvarētāju, bet pēc tam panākuma gadījumā mačs pret DĀR ilggadējo tenisa līderi Kevinu Andersonu (ATP 27.), kuru Gulbis Vinstonseilemā 2012. gadā uzveica 2. kārtas mačā ar 6:4, 7:6(2). Šeit 2015. gadā titulu ieguvušais Andersons šoreiz izlikts ar ceturto numuru, bet pirmie trīs izsētie spēlētāji ir Roberto Bautista, viņu šeit pērn finālā uzveikušais Pablo Karenjo Busta un mājinieks Džons Isners (2012. gada čempions).

Ziemeļkarolīnā esošajā Vinstonseilemā notiks pēdējais turnīrs pirms "US Open", kur tenisistiem iespējams iegūt gan spēļu praksi, gan arī uzkrāt lielu nogurumu pirms gada pēdējā "Grand Slam" turnīra. Neizsētajiem spēlētājiem (izlikti ir uzreiz 16), kuru pulkā ir arī Gulbis, fināla sasniegšana nozīmētu spēlēt sešus mačus.