Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Samoilovs un Šmēdiņš Eiropas čempionāta finālā zaudē Nikolai un Lupo

© F64

Jūrmalā Eiropas čempionātā pludmales volejbolā Latvijas vadošais duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš finālā divos setos atzina neērto itāļu Paolo Nikolai un Danieles Lupo pārākumu, savā īpašumā iegūstot sudraba medaļas.

Samoilovs un Šmēdiņš čempionātu iesāka visai smagnēji ar divām sarežģītām uzvarām pirmajā dienā. Turpinājumā Saša un Jānis spēlēja aizvien labāk, uzlabojot sniegumu no spēles uz spēli. Latviešiem pirmā vieta grupā un pēc tam panākumi arī astotdaļfinālā, ceturtdaļfinālā un pusfinālā, savu skatītāju priekšā sasniedzot finālu.

Izšķirošajā spēlē latviešu pretinieki bija Nikolai un Lupo, kuri par Eiropas čempioniem tika kronēti 2016. gadā. 2014. gadā tieši šiem itāļiem Saša un Jānis zaudēja Eiropas čempionāta fināla. Mača pašā ievadā gan pie tīkla, gan aizsardzībā darbojās Samoilovs, un latvieši ieguva 3:1 pārsvaru.

Turpinājumā ļoti labi bumbas aizsardzībā lasīja Lupo, kurš ar lielu pārliecību darbojās arī uzbrukumā. Itin lielas problēmas bija tikt garām Paolo Nikolai iespaidīgajam blokam, kā rezultātā galotnē mīnus četri (13:17). Cerības pirmajā setā itāļi mūsējiem vairs nedeva - 16:21.

Arī otrā seta ievadā problēmas sagādāja Nikolai bloks, bet atšķirībā no pirmā seta izdevās sagaidīt arī pretinieku kļūdas, un pēc Samoilova uzbrukuma sitiena pa līniju latvieši ieguva 9:6 pārsvaru. Ilgāku laiku mūsējie saglabāja plus trīs, bet Lupo ar lielisku aizsardzību atgrieza pretiniekus cīņā par uzvaru setā (15:15).

Seta noslēdzošajā daļā spēle ritēja punkts punktā. Pie rezultāta 20:19 autā servēja Jānis, bet nākamās epizodes aizritēja Lupo zīmē, kurš izcili darbojās aizsardzībā un pie 22:21 arī guva noslēdzošo punktu šajā čempionātā, sagādājot latviešiem zaudējumu ar 16:21, 21:23.