Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Jonass ar trešo vietu Zviedrijā tuvojas pasaules čempiona titulam

© Foto: MXGP.com

Izcīnījis trešo vietu abos finālbraucienos, pasaules motokrosa čempionāta Zviedrijas posmā MX2 klasē pie trešās pozīcijas arī summā ticis latviešu motosportists Pauls Jonass. Šoreiz uzvaru guva Džeremijs Sīvers, tomēr šveicietim šajā nedēļas nogalē izdevās atgūt tikai četrus punktus.

Pirms sezonas 16. posma sacensībām, kas notika Zviedrijas pilsētā Udevallā, Pauls Jonass ("Red Bull KTM Factory Racing") jau bija pārliecinošā kopvērtējuma vadībā un atradās 49 punktus priekšā Džeremijam Sīveram ("Suzuki International Europe"). Zviedrijas Grand Prix kopvērtējumā Sīvers guva 44 punktus, 41 punktu izcīnīja Horhe Prado ("Red Bull KTM Factory Racing"), savukārt Jonass divos braucienos iekrāja 40 punktus.

Pirmajā braucienā startu izcēla Prado, kamēr Jonass cīņu sāka ap sesto, septīto pozīciju. Slapjajā trasē viņam izdevās pacelties augstāk un vienubrīd latvietis iekārtojās ceturtajā vietā, bet tad kļūdu pieļāva Džulians Lībers ("LRT KTM"), kas ļāva Jonasam pacelties uz trešo vietu. Prado kļuva par uzvarētāju, kamēr Sīvers finišēja otrais.

Arī otrajā braucienā startā vadībā izrāvās Prado, kamēr Jonass pirmajos līkumos bija piektais. Šoreiz gan Prado vairs nespēja noturēt vadību un pozīciju pa pozīcijai zaudēja, piekāpjoties arī komandas biedram Jonasam. Latvietis vēlāk izmantoja arī priekšā braucošā Hantera Lorensa ("Suzuki International Europe") kļūdu un nonāca trešajā vietā, arī šoreiz tajā finišējot. Uzvarēja Tomass Kovingtons ("Rockstar Energy Husqvarna MX2"), kurš par mata tiesu finišā pārspēja Sīveru.

Divu braucienu summā Sīvers kļuva par uzvarētāju, Prado ieņēma otro, bet Jonass - trešo vietu. Jāpiemin, ka slidenajā trasē kļūdas pieļāva daudzi sportisti, tādēļ Jonasa stabilitāte ir uzteicama.

Sezonas kopvērtējumā pēc 16 posmiem Jonass iekrājis 45 punktu pārsvaru pār Sīveru, līdz ar to ir tuvu savam pirmajam pasaules čempiona titulam MX2 klasē.

Līdz čempionāta beigām atlikuši vairs tikai trīs posmi, nākamais no kuriem notiks pēc divām nedēļām, 3. septembrī ASV pilsētā Džeksonvilā.