Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Gulbis piedzīvo sakāvi pret Ungārijas pirmo raketi

© Scanpix.ee

Vinstonseilemas „ATP World Tour 250” turnīra pirmajā kārtā Ernests Gulbis piedzīvoja neveiksmi pret Mārtonu Fučoviču ar 6:7 (1) un 2:6, netiekot pie nevienas breikbumbas.

Ernests Gulbis (ATP 257.) maču pret ungāru tenisistu Mārtonu Fučoviču (ATP 122.) uzsāka ar ilgu geimu pie pretinieka serves, kurā tomēr līdz breikbumbai viņam neizdevās aizsniegties. Kā izrādījās, Gulbis pēc tam šodienas mačā netika ne pie vienas breikbumbas.

Tikmēr viņam pašam pirmajā setā nācās atvairīt divas Fučoviča breikbumbas. Pirmā no tām radās ceturtajā geimā, kad, rezultātam esot 30:30, Gulbis netrāpīja vieglu sitienu, kamēr pretinieks pēc spēcīgas serves bija iedzīts laukuma stūrī, bet otro reizi Fučovičs breikam pieteicās, kad bija vadībā ar 6:5.

Gulbis pirmajā setā daudz paļāvās uz savu servi, veicot septiņus eisus, taču gandrīz tikpat daudz bija arī dubultkļūdu (piecas vienā setā!). Pēc salīdzinoši līdzvērtīgā cīņā aizvadītiem 12 geimiem Gulbis taibreikā zaudēja ļoti pārliecinoši, uzvarot tikai vienā izspēlē.

Otrā seta sākumā turpinājās Gulbja neveiksmes, uzreiz dodot pretiniekam iespēju trim breikbumbām, no kurām tika izmantota otrā. Seta turpinājumā Fučovičs nedeva Gulbim iespējas pie savām servēm, kamēr Latvijas tenisists servēja arvien nepārliecinošāk. Piektajā geimā tas izrādījās liktenīgi, un no pārsvara 40:15 Gulbis vēlreiz zaudēja savu servi. No šīs situācijas izkļūt viņam vairs neizdevās, zaudējot setā (2:6) un visā mačā.

Gulbim šis bija trešais mačs pret Fučoviču un reizē arī trešais zaudējums, taču abās iepriekšējās reizēs Gulbis bija uzvarējis vismaz vienā setā. Pirms šodienas mača Fučovičs šajā turnīrā jau bija piedalījies kvalifikācijā, bet ar uzvaru pār Gulbi ieguva iespēju nākamajā kārtā sacensties ar portugālu Žuau Souzu.