Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Jonass par spīti kritienam kļūst par pasaules čempionu MX2 klasē

© MX Pro Foto

Par pasaules čempionu MX2 klasē kļuva latviešu motosportists Pauls Jonass, kurš Francijā notiekošajā sezonas pēdējā posma pirmajā braucienā par spīti kritienam izcīnīja piekto vietu un garantēja titulu vēl pirms otrā brauciena.

Vakar notikušajā kvalifikācijā ātrākais bija austrālietis Hanters Lorenss, bet kopvērtējuma līderis Jonass ierindojās otrajā pozīcijā, kamēr viņa tuvākais sekotājs kopvērtējumā Džeremijs Zēvers bija astotais. Jonasa pārsvars pār šveicieti pirms pēdējā posma bija 41 punkts, un, visdrīzāk, tikai neparedzēti notikumi viņam liegtu garantēt čempiona titulu jau pirmajā braucienā.

Taču šādi neparedzēti notikumi arī gadījās. Pēc laba starta Jonass diemžēl krita un atkrita uz brauciena pašu apakšgalu. Tomēr latviešu motosportists nepadevās, visai strauji atguva pozīcijas braucienā un neapstājās arī pēc tam, kad bija sasniedzis 12. vietu - vietu, kas viņam bija vajadzīga, lai priekšlaicīgi uzvarētu kopvērtējumā.

Pēc desmit apļiem Jonass jau bija pacēlies uz sesto pozīciju, bet finišā viņš iebrauca jau kā piektais.Lai arī pirmajā braucienā ātrākais bija amerikānis Tomass Kovingtons, bet Jonasa sāncensis Zēvers ieguva otro vietu, latvietis varēja gavilēt - tituls ir rokā vēl pirms šā posma otrā jeb sezonas pēdējā brauciena, kura sākums paredzēts plkst. 17:10 pēc Latvijas laika.

Pagājušajā sezonā Jonass ar 403 punktiem bija piektais, bet par kopvērtējuma uzvarētāju kļuva nīderlandietis Džefrijs Herlingss. Savukārt 2015. gadā Jonass ar 564 punktiem kļuva par MXGP2 vicečempionu, par 25 punktiem atpaliekot no slovēņa Tima Gajsera.