Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Ostapenko uzvar pirmajā mačā Top 10 spēlētājas statusā

© AFP / Scanpix

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko (WTA 10.) otrdien, 19. septembrī, Seulā nospēlēja pirmo maču kopš iekļūšanas WTA ranga pirmajā desmitniekā, "International" sērijas sacensību 1. kārtā ar 7:6(6), 6:1 pieveicot Zviedrijas labāko spēlētāju Juhannu Lāšoni (WTA 85.).

Cīņas 1. setā bija tikai viena breikbumba, kuru atspēlēja Ostapenko, to ar otro servi izdarot 11. geimā, kad no 5:5, 30:0 pārsvara ar trim kļūdām pēc kārtas zviedrietei tika uzdāvināta breika iespēja.

Lai arī Ostapenko šajā setā pašai breikbumbu nebija, viņa uzņemšanā kopumā paveica vairāk - Aļonai bija trīs geimi ar pusiespējām. Sestajā geimā viņa no 0:30 zaudēja četrās izspēlēs pēc kārtas, bet seta galotnē Ostapenko divreiz bija divu punktu attālumā no uzvaras setā - 5:4, 15:30 un 6:5, 30:30.

Visos trīs minētajos geimos Ostapenko no breikbumbām vai setbumbām izvairījās ar vieglprātīgu spēli uzņemšanā, kad pārāk spēcīgi atsita bumbiņu pēc Lāšones servēm, punktu iegūt cenšoties ar pirmo sitienu. Tas neizdevās, tā vietā kļūdoties.

Ostapenko taibreikā punktu pielika ar trešo setbumbu. Pirmo Lāšone pie 4:6 atspēlēja ar eisu. Otro Ostapenko neizmantoja, kad 12. punkta izspēli pabeidza ar sitienu autā pēc Lāšones "slaisa". Ostapenko no 6:6 divreiz pēc kārtas spēcīgi uzbruka ar "forehand" - diagonālais sitiens viņai deva trešo setbumbu, kas realizēta, ar spēcīgu sitienu piespiežot pretinieci kļūdīties (sitiens tīklā).

1. setā pret dominējošo Ostapenko ar aizsardzības spēli sīvu pretestību izrādījusī Lāšone 2. setā tika salauzta ātri. Ja 1. setā Ostapenko breikbumbu nebija, tad 2. setā viņai jau pirmajā geimā bija trīs, izmantojot pēdējo, kad Lāšone garu izspēli pabeidza ar sitienu autā, izpildot "slaisu".

Trešais geims beidzās ar zviedrietes sitienu tīklā, un Aļona ieguva jau divu breiku pārsvaru, kas tūlīt tika nostiprināts, esot vadībā ar setu un 4:0. Lāšone tikai pēc tam spēja iegūt savu goda geimu setā.

Ostapenko Seulā spēlē pirmo turnīru kopš kļūšanas par Top 10 tenisisti, kas notika 11. septembrī. Aļona pirmoreiz savā WTA karjerā turnīrā izlikta ar pirmo numuru. Iekļūšana 2. kārtā dod 30 reitinga punktus un ceturtdien tikšanos ar Japānas tenisisti Nao Hibino (#72). Ostapenko viņu pieveica vienīgajā iepriekšējā tikšanās reizē, ar 6:4, 6:4 pārspējot pērn Dubaijas "Premier" kvalifikācijā.