Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Ostapenko Seulā pirmo kārtu pārvar arī dubultspēļu turnīrā

© AP / Scanpix

Aļona Ostapenko kopā ar Rumānijas tenisisti Soranu Kirsteju Seulas "International" sērijas dubultspēļu turnīra 1. kārtas mačā ar 7:5, 7:6(0) pieveica Taivānas un Nīderlandes duetu Čiačuna Čuana/Aranča Rusa.

Latvijas un Rumānijas komandai 1. setā bija 5:2 jeb divu breiku pārsvars, pēc tam katrai spēlētājai vienreiz nespējot izservēt setu. Tūlīt pie 5:5 atjaunots breika pārsvars, ar trešo reizi izdevās pielikt punktu.

Problēmas radās arī ar 2. seta izservēšanu, kad pie 5:4 neveiksmīga servēšana Kirstejai. Pie 30:40 atspēlēta breikbumba, kas nozīmēja izšķirošo punktu - mačbumbu/breikbumbu. Sorana neprecīzi nospēlēja pie tīkla ar "volley", bumbiņu raidot autā.

Ostapenko aiznākamajā geimā servēja labāk, sasniedzot taibreiku, kur bija iespaidīga Ostapenko un Kirstejas dominance. Spēcīgi un precīzi spēlējot no gala līnijas, viņas pretinieces atstāja "sausā".

Iekļūšana 2. kārtā, kas šāda līmeņa turnīros ir ceturtdaļfināls, nozīmē iegūt 60 reitinga punktus. Ostapenko pirmoreiz spēlē kopā ar Kirsteju, kuru pavisam nesen pieveica "US Open" turnīra 2. kārtā. Abas šonedēļ vienspēļu turnīrā var tikties pusfinālā.