Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Neiespējami! Latvietis mēģinās pārspēt Ginesa pasaules rekordu 12 stundu skriešanā uz skrejceliņa

© publicitātes

Latvijas garo distanču skrējējs Edgars Simanovičs ir pieņēmis izaicinājumu un šī gada 24. septembrī t/p “Alfa” lūkos pārspēt Ginesa pasaules rekordu 12 stundu skriešanā uz trenažiera.

“Cilvēki arvien vairāk interesējas par sportu un ir atvērti izaicinājumiem. Lepojamies, ka tieši t/p “Alfa” uzņems un atbalstīs Edgaru ceļā uz Ginesa pasaules rekordu. Aicinu ikvienu izbrīvēt svētdienu, lai individuāli vai ģimenes lokā atbalstītu sportistu klātienē, jo šādi notikumi iedvesmo, kā arī pierāda to, ka ar apņemšanos un neatlaidīgu darbu var sasniegt augstus mērķus.” teic t/p “Alfa” vadītāja Irīna Toropova.

Lai paveiktu šķietami neiespējamo, Edgaram Simanovičam 12 stundu laikā uz skrejceliņa jānoskrien 143,84 km distance, tādējādi pārspējot līdzšinējo rekordu, kas pieder ASV sporta entuziastam, vairāku maratonu, triatlonu un 100 jūdžu ultramaratonu dalībniekam Ronijam Delzeram (Ronnie Delzer). Arī mūsu sportistam sarežģīti garo distanču skrējieni nav nekas jauns, jo 2016. gadā pieveikts Spartatlons - distance no Grieķijas līdz Spartai -, kas ir viens no pasaules grūtākajiem skrējieniem.

Sagatavošanās procesu Edgars uzsācis savlaicīgi. Intensīvi treniņi notiek jau kopš šī gada janvāra gan sporta zālē, gan pilsētas ielās, neraugoties uz nelabvēlīgiem laikapstākļiem. Aizvadīta arī treniņnometne Tatru kalnos. Par psiholoģisko gatavību Edgars saka: “90% ir galvā un pārējie 10% arī ir galvā. Ir ieguldīts milzīgs darbs un pieveikta cīņa ar sevi. Esmu gatavs!”

Ginesa pasaules rekordu grāmata ir starptautiska datu bāze un ikgadēja grāmata, kurā regulāri apkopo datus par pasaules rekordiem un citiem ekstrēmiem notikumiem vai cilvēku sasniegumiem. Tā tiek izdota un papildināta jau kopš 1955. gada. Tāpat arī pati grāmata ir uzstādījusi Ginesa pasaules rekordu kā visvairāk tiražētā grāmata pasaulē. Latvijas sportists ir stingri apņēmies tajā ierakstīt gan savu, gan Latvijas vārdu.