Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Galvenā favorīte Ostapenko sasniedz Seulas turnīra ceturtdaļfinālu

© AP/ SCANPIX

"French Open" čempione Aļona Ostapenko (WTA 10.) Seulas "International" sērijas turnīra 2. kārtas mačā ar 6:2, 6:2 sagrāva Japānas tenisisti Nao Hibino (WTA 72.), sasniedzot ceturtdaļfinālu pirmajā turnīrā Top 10 tenisistes statusā.

Ostapenko izmantoja lielu pārsvaru spēka spēlē, pretinieci nomācot ar jaudīgu un dominējošu tenisu, kurā sāncensei pārsvarā nācās nodarboties ar aizsardzības funkcijām un gaidīt retas iespējas pretuzbrukumos un Aļonas otrās serves izspēlēs.

Ostapenko 1. setā ar breiku izcēlās pirmajā un septītajā geimā, bet pretiniecei iespējas nedeva, neskatoties uz serves problēmām - Aļonai 1. serves precizitāte tikai 33%, katrā no četriem serves geimiem pieļaujot vienu dubultkļūdu. Ostapenko šajā setā vienreiz servi nosargāja no 0:30.

Turnīra galvenā favorīte 2. setā servēja vēl sliktāk un šoreiz vienreiz tika nobreikota. Tas notika pie rezultāta 4:1, kad Aļonai bija divu breiku pārsvars. Ostapenko 12 minūtes ilgušajā sestajā geimā pieļāva četras dubultkļūdas (visā mačā jau 10!), atspēlēja divas breikbumbas, bet neizmantoja iespējas tikt līdz 5:1 rezultātam un geimu pabeidza ar divām "forehand" kļūdām pēc kārtas.

Ostapenko tūlīt atjaunoja iepriekšējo dubultbreika pārsvaru. Hibino vēl vienā ilgā geimā atspēlēja trīs breikbumbas, bet ceturto novērst nespēja. Japāniete neizturēja Ostapenko uzņemšanas tenisa radīto spiedienu un izcēlās ar dubultkļūdu. Latvijas tenisiste pēc tam viegli izservēja maču.