Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Nepieveiktais boksa čempions Vords negaidīti pieliek punktu savai karjerai

© AFP/Scanpix

WBA, IBF un WBO čempions svara kategorijā līdz 79.4kg Andrē Vords paziņojis, ka 33 gadu vecumā atvadās no profesionālā boksa, noslēdzot savu karjeru, kurā uzvarējis visās 32 cīņās un kļuvis par čempionu divās svara kategorijās.

Andrē Vorda īpašumā šobrīd ir čempiona jostas WBA, IBF un WBO versijās pussmagajā svarā, taču savā boksera karjerā viņš izcīnījis arī WBA un WBC čempiona titulu otrajā vidējā svarā. ASV bokseris savu pēdējo cīņu aizvadīja jūnijā, kad pieveica krievu sportistu Andreju Kovaļovu. Kovaļovs gan ar iznākumu nebija mierā, apsūdzot pretinieku sitienu izdarīšanā zem jostasvietas.

„Ja es vairs nevaru sniegt manai ģimenei, savai komandai un saviem līdzjutējiem visu, kas man ir, tad man vairs nevajadzētu cīnīties,” paziņojis Vords. „Boksam vēlos pateikt šo - es tevi mīlu. Boksā esmu bijis kopā desmit gadu vecuma. Bokss man iemācīja ļoti daudz ko.”

„Šodien aizejot no boksa, es atrados slavas apvīta kalna virsotnē, kas vienmēr bijis mans sapnis. Es to paveicu, mēs visi kopā to paveicām,” raksta Vords. Viņš savu lēmumu aiziet no sporta skaidro ar to, ka viņa ķermenis vairs nespēj izturēt boksa pasaules smagās prasības, līdz ar to arī zudusi viņa vēlme cīnīties.

Vords kļuva par olimpisko čempionu 2004. gadā, bet pēc tam pārgāja profesionāļa statusā. Profesionālajā boksā Vords uzvarēja visās 32 savās cīņās divās svara kategorijās. Prestižā boksa izdevuma "The Ring" versijā viņš šobrīd pirmo vietu "pound-for-pound" kategorijā kā spēcīgākais bokseris attiecībā pret savu svaru.