Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Sevastova zaudē deviņos geimos pēc kārtas un izstājas no Uhaņas turnīra

© AFP/ SCANPIX

Anastasija Sevastova (WTA 18.) arī otrajā viesošanās reizē Uhaņā nespēja pārvarēt 1. kārtu, "Premier 5" turnīra ievadā ar 4:6, 2:6 zaudējot Krievijas tenisistei Jekaterinai Makarovai (WTA 35.).

Sevastovai mačā pret bijušo pasaules astoto raketi jau pirmajā uzņemšanas reizē izdevās iegūt breiku. Anastasija drīz bija vadībā ar 3:0 un pēc tam arī 4:1, bet turpinājumā zaudēja deviņos geimos pēc kārtas! Sevastova bija iedzinējos ar 0:4 otrajā setā, kad beidzot pārtrauca ļoti garo neveiksmju sēriju.

Veiksmīgajā mača sākumposmā Sevastova darbojās precīzi, bet Makarova ne, pēc tam abas mainījās lomām. Agresīvi spēlējošā Krievijas tenisiste regulāri izmantoja iespējas uzbrukt vājām Sevastovas otrajām servēm, bet Sevastovai viņai netipiskā tenisā trūka pacietības un bieži sasteigtā spēlē pievīla "forehand".

Sevastova ar Riodežaneiro olimpiādes dubultspēļu turnīra čempioni tikās otro reizi. Arī pirmajā cīņā viņa Katjai zaudēja ar 0-2, pagājušā gada augstā ar 3:6, 2:6 piekāpjoties Ņūheivenā.

Sevastova otro reizi spēlēja Uhaņas turnīrā, kur joprojām ir bez uzvarām. Pērn viņa 1. kārtā ar 1:6, 1:4 zaudēja Jūlijai Putincevai, toreiz izstājoties pleca savainojuma dēļ. Šogad par piedalīšanos vienā mačā pienākas viens punkts un 7335 dolāru prēmija. Sevastovai Uhaņā vēl dubultspēļu turnīrs kopā ar Horvātijas tenisisti Donnu Vekiču, bet pēc tam došanās uz Pekinu, kur notiks sezonas pēdējais "Premier Mandatory" turnīrs.