Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Seulas čempione Ostapenko sāks vizīti Ķīnā

© AFP/Scanpix

Aļona Ostapenko otrdien ap plkst. 10:30 sāks Uhaņas "Premier 5" sērijas turnīru, 2. kārtas mačā tiekoties ar pieredzējušo čehieti Barboru Stricovu. Dubultspēļu turnīrā šodien startēs gan Ostapenko, gan Anastasija Sevastova.

Ostapenko svētdien Seulā izcīnīja otro WTA titulu, bet jau pēc tikai vienas atpūtas dienas viņai jau jāspēlē Uhaņā. Situācija varēja būt vēl sarežģītāka, proti, spēlēšana Ķīnā jau nākamajā dienā pēc fināla Dienvidkorejā, taču Aļona Uhaņā tika starp Top 8 izsētajām spēlētājām, kuras atbrīvotas no 1. kārtas mačiem.

Pārcelšanās uz Uhaņu nozīmē sarežģītākus apstākļus nekā Seulā, runājot tieši par gaisa temperatūru. Šeit jāspēlē 30 grādu karstumā, kas ar pieciem mačiem aiz muguras pagājušajā nedēļā ir nopietns izaicinājums.

Uhaņas turnīrs pirmoreiz notika pirms trim gadiem, bet Ostapenko neveiksmīgi debitēja pērn, kad 1. kārtā ar 3:6, 1:6 zaudēja Petrai Kvitovai, kura pēc tam guva vēl piecas uzvaras un otro reizi kļuva par šī turnīra čempioni.

Ostapenko arī otrā viesošanās Uhaņā sāksies ar maču pret Čehijas spēlētāju - 31 gadu veco Stricovu, kura pašreiz rangā atrodas 25. vietā, bet sezonas pirmajā mēnesī sasniedza savu rekordu, uzkāpjot līdz 16. pozīcijai.

Stricovai daudz lielāki panākumi dubultspēlēs, kur viņai 20 tituli un šobrīd 13. vieta, bet rekords ir 10. vieta, kas sasniegta martā. Stricova vienspēlēs uzvarējusi tikai vienā no septiņiem fināliem, kas viņai izdevās 2011. gadā Kvebekā.

Kamēr Ostapenko Āzijas tūri sāka Seulā, Stricova pagājušajā nedēļā spēlēja "Premier" turnīrā Tokijā, kur pieveica Magdalēnu Ribarikovu un Johannu Kontu, ceturtdaļfinālā zaudējot Anastasijai Pavļučenkovai.

Stricova šogad trīs turnīros tikusi līdz pusfinālam - janvārī Sidnejā, aprīlī Bīlē un maijā Prāgā. No sekmīgākajiem turnīriem jāizceļ arī "Australian Open", kur viņa tika līdz 4. kārtai, tur sīvi pacīnoties ar nākamo čempioni Serēnu Viljamsu (5:7, 4:6). Pārējos trīs "Grand Slam" turnīros viņa zaudēja 2. kārtā.

Stricova šonedēļ vienu maču jau ir nospēlējusi, vakar ar 6:1, 6:3 apspēlējot tunisieti Onsu Žabūru. Bara 2. setā no 1:3 uzvarēja piecos geimos pēc kārtas. Jāatzīmē, ka Stricova maču aizvadīja ar pamatīgi nosaitētu kreiso kāju, neesot labā kondīcijā. Stricova Uhaņā spēlē ceturto gadu pēc kārtas. Viņa līdz šim katrā turnīrā guvusi vismaz divas uzvaras, bet labāko rezultātu sasniedza pērn, kad tika līdz ceturtdaļfinālam.

Pagājušajā nedēļā Tokijā gūtā uzvara pār Kontu ar rezultātu 7:5, 7:6(5) Stricovai ir sezonas pirmā (1-6) Top 10 uzvara. Stricova karjeras laikā septiņas reizes pieveikusi ranga pirmā desmitnieka tenisistes. Rangā visaugstāk uzvarētā pretiniece ir Na Lī, kura 2014. gadā Vimbldonā ar 7:6(5), 7:6(5) apspēlēta, tolaik esot 2. vietā.

Stricova nav no jaudīgākajam spēlētājām, taču apveltīta ar lielu dažādību un meistarīgi var spēlēt gan uz gala līnijas, gan it īpaši izgājienos pie tīkla. Garās izspēles, ar dažādiem uzbrukumu veidiem, pretiniecei nedodot ritmu, ir teniss, ar kādu viņa var radīt Ostapenko ļoti grūtu spēli.

Ostapenko un Stricovas mačs sāksies ne agrāk par 10:30 jeb pēc tam, kad beigsies Kristīnas Makheilas un Karolīnas Garsijas cīņa, kas sāksies 9:00. Aļonai vēlāk arī dubultspēle, otro nedēļu pēc kārtas spēlējot kopā ar Soranu Kirsteju. Pretī stāsies Soranas tautietes Simona Halepa un Monika Nikulesku.

Dubultspēle šodien arī vienspēļu turnīra 1. kārtā zaudējušajai Anastasijai Sevastovai, kura spēlēs kopā ar Donnu Vekiču. Viņām jātiekas ar Kiki Bertensas un Jūlijas Gērgesas duetu. Abas dubultspēles varētu sākties ap plkst. 14:00.