Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Ostapenko ar septīto uzvaru pēc kārtas sasniedz "Premier" turnīra ceturtdaļfinālu

© SIPA/Scanpix

Aļona Ostapenko (WTA 10.) trešo reizi tikpat cīņās pieveica Puertoriko labāko tenisisti Moniku Puigu (WTA 77.), viņu Uhaņā uzvarot ar rezultātu 6:2, 3:6, 6:3 un sasniedzot "Premier 5" turnīra ceturtdaļfinālu.

Ostapenko 1. setā izcēlās gan ar iespaidīgu spēli uzņemšanā, gan servēšanā. Agresīvs teniss, izceļoties ar daudz tīrām izspēlēm un vairākas reizes pretinieci piespiežot kļūdīties, Aļonai setā devas divus breikus, bet pati ar servi zaudēja tikai sešas izspēles - visas ar otro servi, kamēr spēlē ar pirmo servi bija perfekta (10/10).

Ostapenko spēli kontrolēja līdz 2. seta trešajam geimam. Tajā viņai bija breikbumba, kuru neizdevās realizēt, jo Puiga trāpīja spēcīgo pirmo servi un drīz geimu pabeidza savā labā - 1:2. Pēc tam sekoja Puertoriko tenisistes medicīnas pārtraukums (problēmas ar labo ceļgalu), kas Ostapenko izsita no sliedēm.

Mačam atsākoties pēc neilgas pauzes, Ostapenko pirmoreiz tika nobreikota, kad Puigai ceturtajā geimā vairāki asi uzbrukumi Aļonas servēm, bet mūsu tenisisti pievīla spēle ar "forehand". Ostapenko turpināja spēlēt vieglprātīgi un sestajā geimā 24. dzimšanas dienu atzīmējošajai Puigai uzdāvināja "sauso" breiku.

Nokļūstot iedzinējos ar 1:5, Aļona nolēma mēģināt izglābt šo setu. Sestajā geimā uzņemšanā atspēlēta setbumba, pēc tam ar ceturto mēģinājumu geimā realizējot breikbumbu, kas izdevās, ar "forehand" pa diagonāli bumbiņai uzbrūkot pēc Puigas otrās serves. Nikns "sausais" serves geims Ostapenko pietuvināja līdz 3:5, liekot Puigai otro reizi servēt par uzvaru setā. Šoreiz Ostapenko pretinieci nespēja apdraudēt, neuzvarot nevienā izspēlē.

Tā kā uzvarēt divu setu mačā nav pietiekami aizraujoši, Ostapenko kārtējo reizi tika pie iespējas uzspēlēt viņai ļoti iecienītajā trīs setu mačā, tādējādi kļūstot par sezonas līderi gan nospēlēto, gan uzvarēto trīs setu maču kategorijā. Aļonas kontā tagad pamatturnīros ir 25 trīs setu mači un 18 uzvaras tādās cīņās. Par vienu maču un uzvaru mazāk ir Karolīnai Vozņacki.

Puiga 3. seta sākumā spēlēja savu mača agresīvāko tenisu, tāpēc Ostapenko šodien pirmoreiz dažu geimu ilgā posmā nebija situācijas noteicēja, seta pirmajos četros geimos pārsvarā esot spiesta nodarboties ar aizsargāšanos, kas viņai izdevās labā līmenī. Ostapenko ceturtajā geimā Puigai neļāva panākt izlīdzinājumu 2:2 un ieguva savu pirmo breikbumbu setā, un Puiga, neizturot Ostapenko uzņemšanas tenisa radīto spiedienu, izcēlās ar dubultkļūdu - 3:1.

Ostapenko sestajā geimā noorganizēja vēl vienu breiku, kad breikbumbas izspēlē bumbiņu pēc pretinieces otrās serves ar "backhand" atsita pa līniju, iegūstot divu breiku pārsvaru 5:1 izskatā. Aļonai vajadzēja abus breikus, jo ar pirmo mēģinājumu viņa maču neizservēja - septītajā geimā trīs dubultkļūdas, šajā geimā paliekot tukšā.

Aiznākamajā geimā otro reizi servējot par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, Ostapenko izvirzījās vadībā ar 30:0, bet pēc tam viņai trīs dubultkļūdas pēc kārtas! Puiga breikbumbu neizmantoja, pārāk spēcīgi uzbrūkot kārtējai vājai Ostapenko otrajai servei un bumbiņu raidot autā. Ostapenko pēc tam ar laicīgi atrastu eisu atspēlēja otro breikbumbu un tika līdz mačbumbai, kuras izspēlē viņai vēl viena reta pirmā serve palīdzēja pielikt punktu.