Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Ostapenko Uhaņā izstājas pusfinālā

© AFP/ SCANPIX

Uhaņas "Premier 5" turnīra pusfinālā ar 3:6, 0:6 sagrāvi pret Austrālijas tenisisti Ešliju Bārtiju (WTA 37.) pārtrūka pasaules desmitās raketes Aļonas Ostapenko astoņu uzvaru sērija. Spēlējot devīto spēli 11 dienās, Ostapenko pietrūka spēka, lai sasniegtu mērķi.

Ostapenko pirmoreiz tika nobreikota jau pirmajā servēšanas reizē, kad viņa divas izspēles pabeidza ar sitieniem autā, bet vēl divās zaudēja, kad bija jāspēlē ar otro servi. Tā radās 0:2 deficīts, breiku uzreiz atspēlējot, pateicoties kvalitatīvam tenisam uzņemšanā. Aļona trešajā geimā realizēja savu otro breikbumbu, izceļoties ar iespaidīgu diagonālo "forehand" sitienu skrējienā.

Ostapenko nesekmīgi nospēlēja sestajā geimā, kad viņa radās grūtības spēlē pret Bārtijas "slaisu". Aļonai vairākas kļūdas, dodot pretiniecei breikbumbas. Ostapenko divas atspēlēja, bet trešās breikbumbas izspēlē Bārtija izmantoja iespēju uzbrukt "īsai" bumbiņai - 2:4. Austrālijas tenisiste breiku nostiprināja iespaidīgā geimā, kurā viņa izcēlās ar trim eisiem pēc kārtas! Vairāk breiku 1. setā nebija, kas nozīmēja Bārtijas uzvaru ar rezultātu 6:3.

Ostapenko ceturtdaļfināla maču pabeidza neilgi pēc pusnakts, bet jau 17 stundas vēlāk viņai bija jādodas uz pusfinālu, kas Aļonai bija devītā spēle 11 dienās. Pēdējās sešās dienās viņa bija nospēlējusi piecas trīs setu spēles un šodien beidzot neizturēja, ciešot loģisku sagrāvi.

CHINE NOUVELLE/SIPA/ SCANPIX

Bārtija visu maču nospēlēja stabili, bet Ostapenko viņas ierastais augsta riska teniss vēl vienu atspēlēšanos, esot bez nepieciešamās enerģijas, noorganizēt nespēja. Mēģinot izvairīties no garajām izspēlēm, Ostapenko 2. setā spēlēja sasteigtu tenisu, kas lika zaudēt geimu pēc geima un samierināties ar nepārsteidzošu "sauso" zaudējumu.

Pagājušajā nedēļā Seulā karjeras otro titulu izcīnījusī Ostapenko Dienvidkorejā gūtajām piecām uzvarām šonedēļ Ķīnā pievienoja vēl trīs, atkārtojot karjeras garāko uzvaru sēriju WTA līmenī. Astoņas uzvaras pēc kārtas viņai bija arī vasarā, kad septiņas sakrātas "French Open" triumfā, pēc dažām nedēļām vēl vienu uzvaru gūstot Īstbornā.

Ar tikšanu līdz Uhaņas turnīra pusfinālam Ostapenko nopelnīja 350 punktus un 121 690 dolāru prēmiju. Aļona pirmdien vēlreiz labos savu rekordu WTA rangā, kur pakāpsies uz 8. vietu. Viņa šobrīd jau atrodas savā rekordpozīcijā, 10. vietā nokļūstot 11. septembrī. No Uhaņas tālāk došanās uz Pekinu, kur Ostapenko "Premier Mandatory" sērijas turnīru sāks no 2. kārtas.