Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Ostapenko Pekinas pusfinālā piekāpjas Halepai

© CHINE NOUVELLE/SIPA/ SCANPIX

Aļonai Ostapenko (WTA 8.) Pekinas "Premier Mandatory" sērijas turnīrs beidzās ar zaudējumu pusfinālā pasaules otrajai raketei Simonai Halepai (2:6, 4:6), kura ar tikšanu finālā nodrošināja kļūšanu par ranga līderi.

Ostapenko izgāza spēles sākumu, pirmajā geimā ar četrām nepiespiestajām kļūdām - diviem sitieniem tīklā un diviem autā - uzdāvinot Halepai "sauso" breiku. Aļona savu vienīgo breikbumbu setā ieguva sestajā geimā, kad bumbiņa pēc viņas diagonālā "backhand" uzbrukuma skāra tīklu, piezemējoties autā. Rezultāts drīz kļuva 2:4.

Esot tuvu breika atspēlēšanai, Ostapenko nākamajā geimā pati otro reizi setā zaudēja savu servi. 11:16 minūšu ilgā geimā viņai pamatīgas mocības spēlē ar otro servi, nespējot izmantot trīs geimpunktus. Halepa ar piekto mēģinājumu realizēja breikbumbu, pēc tam viegli izservējot setu, kurā Ostapenko bija 20 nepiespiestās kļūdas. Halepai tikai trīs.

Arī 2. setā pirmais breiks notika Ostapenko pavirša tenisa dēļ. Viņa katrā no pirmajiem diviem serves geimiem zaudēja tikai vienu izspēli, bet trešajā servēšanas reizē darbojās ļoti sasteigti un Halepu iepriecināja ar četrām kļūdām, vienreiz izsitot autā un trīs bumbiņu raidot tīklā - 2:3.

Ostapenko uzreiz atspēlējās, sestajā geimā izceļoties ar četriem uzbrukumiem, kurus Halepa nespēja apturēt. Aļona divreiz uzsita pa labo līniju un divreiz trāpīja ar diagonālo "forehand", rumānietei šajā geimā ļaujot uzvarēt tikai vienā izspēlē - 3:3. Aļonai pēc tam labākais serves geims mačā, ātri uzvarot četrās izspēlēs, ļāva izvirzīties vadībā ar 4:3. Tas bija Ostapenko pēdējais iegūtais geims Pekinas turnīrā.

Servējot pie 4:4, Ostapenko no 0:30 uzvarēja nākamajās divās izspēlēs, bet pēc tam pārcentās ar "backhand" uzbrukumu, bumbiņu raidot autā. Halepa tā tika pie breikbumbas, kuras izspēlē viņai nekas nebija jādara, jo Ostapenko divreiz pēc kārtas nespēja trāpīt servi. Pēdējā geimā, kurā Halepa servēja par uzvaru mača, Aļona uz rumānieti spiedienu izdarīt nespēja.