Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Kļičko: Briedim ir tāds sitiens, pēc kura maz neliksies!

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

2018. gada sākumā Pasaules boksa supersērijas pusfinālā ukrainis Aleksandrs Usiks cīnīsies ar latvieti Mairi Briedi. Bijušais pasaules čempions smagajā svarā, tagadējais Kijevas mērs Vitālijs Kļičko (46) intervijā Ukrainas portālam norāda, ka savulaik šis latvietis bija viens no vissarežģītākajiem sparingpartneriem.

Briedi jūs zināt, jo pirms vairākiem gadiem vairākkārt brauca pie jums uz treniņnometni. Ko par viņu teiksiet?
- Protams. Es viņu apsveicu ar lielisku aizvadīto cīņu. Ļoti labs sportists un ļoti patīkams cilvēks.

Usiks ir favorīts cīņā pret Briedi?
- Nav jāskrien notikumiem pa priekšu. Ja Usiks realizēs savu ātrumu un darbu no distances, tad viņam ir visas iespējas uzvarēt. Bet varu teikt, ka manā treniņnometnē Briedis bija viens no vissarežģītākajiem sparingpartneriem. Ātrs un ass, prot turēt sitienu. Un pašam ir tāds sitiens, pēc kura maz neliksies!

Kā jums patīk šis jaunais turnīrs - boksa supersērija? Tas ir kruti?
- Viss, kas raisa interesi par boksu, ir kruti.
Skatāties šī turnīra mačus?
- Jā, redzēju Usika, Brieža cīņas. Skatīšos arī turpmāk.

Ja tāds turnīrs tiktu organizēts jūsu sportista karjeras laikā, kad ar brāli Vladimiru bijāt čempionu jostu īpašnieki, piedalītos?
- Ar Vladimiru es nekādi nevarētu cīnīties. Pirmkārt, mammai apsolījām, ka nekad neboksēsimies savā starpā. Otrkārt, smagajā svarā šāds superturnīrs vienkārši nav vajadzīgs, jo par katru titula cīņu interese tāpat ir milzīga. Šis turnīrs tika organizēts īpašas intereses trūkuma dēļ par atsevišķām personām attiecīgajā svarā. Un tas dod panākumus. Lieliski, ka tagad mūsu bokserim ir visas iespējas uzvarēt.

Nenomierināmais Taisons Fjūrijs nesen jūs izaicināja uz cīņu. Ko varat teikt par to?
- Varu novēlēt mazāk lietot kokaīnu, ko viņam atrada asinīs. Un mazāk lietot steroīdus - tas ir kaitīgi sportistu veselībai.