Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Hamiltons jau šonedēļ var tikt kronēts par četrkārtēju F1 čempionu

© AP / Scanpix

Pie veiksmīgas apstākļu sakritības jau šīs nedēļas sacensībās ASV savu ceturto F1 pasaules čempiona titulu var nodrošināt Lūiss Hamiltons. "Mercedes" komandas boss Toto Volfs gan ir piesardzīgs un uzskata, ka četru sacīkšu laikā var notikt daudz kas.

"Ferrari" pilots Sebastians Fetels pirms posma Ostinā no Hamiltona atpaliek jau 59 punktus. Lai jau Amerikā iegūtu savu ceturto titulu, britu sportistam jāiegūst par 16 punktiem vairāk nekā Fetelam un par trim punktiem vairāk nekā savam komandas biedram Valteri Botasam. Tas nozīmē, ka, ja Hamiltons izcīna uzvaru, Fetels nedrīkst būt augstāk par sesto vietu, bet Botass - devīto. Iespējami gan arī citi Hamiltonam veiksmīgi scenāriji, taču skaidrs, ka jāgūst vismaz otrā vieta.

"Vēl atlikušas četras sacīkstes un iegūstami 100 punkti," atzīst "Mercedes" komandas boss Volfs. "Mēs nevaram būt droši. Uz katru nākamo posmu dodamies ar veselīgu skepsi nevis domājot par sev labvēlīgiem scenārijiem. Šonedēļ mūsu mērķis ir izcīnīt visus punktus, ko spēsim. Mūsu labā ir nospēlējusi arī veiksme, līdz ar to esam spējuši būt īstajā pozīcijā, lai izmantotu visas mums dotās iespējas."

Interesanti, ka 2015. gadā Hamiltons tieši Ostinā ieguva savu iepriekšējo F1 titulu, toreiz kļūstot neaizsniedzams savam tuvākajam sekotājam, komandas biedram Niko Rosbergam. Šogad viņš ir vienīgais, kurš guvis punktus visās aizvadītajās sacīkstēs, tostarp izcīnot astoņas uzvaras. Fetelam šogad četras uzvaras, bet Botasam, kurš arī vēl saglabā teorētiskas izredzes uz titulu, ir divas uzvaras.

Kamēr izredzes jau ASV iegūt ceturto F1 titulu Hamiltonam ir visai teorētiskas, daudz ticamāk, ka jau šajā posmā "Mercedes" nodrošinās pirmo vietu 2017. gada Konstruktoru kausā. Šobrīd "Mercedes" pārsvars pār "Ferrari" sasniedz 145 punktus un tas nozīmē, ka šonedēļ itāļu vienībai jāgūst par 17 punktiem vairāk nekā vāciešiem, lai cīņa nebūtu beigusies.