Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Latvijas izlase Hārtlija vadībā trenēsies kopā ar U20 izlasi

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Latvijas hokeja izlase no 9. līdz 11. novembrim aizvadīs kārtējās “Euro Ice Hockey Challenge” spēles, Francijā tiekoties ar mājiniekiem, kā arī Baltkrievijas un Slovēnijas izlasēm. Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols sarunā ar portālu Sportacentrs.com ieskicēja izlases gatavošanās plānu, kā arī nosauca tos ārzemēs spēlējošos, kuri šajā turnīrā varētu uzvilkt izlases kreklus.

“Plānojam pārbaudīt izlases tuvākās rezerves, jo izlases vadošos spēlētājus mēs labi zinām un pazīstam. Mums nav jāpārbauda, piemēram, Elvis Merzļikins, zinām, ko viņš māk,” šī izlases modeļa atlases galveno kritēriju nosauc Viesturs Koziols.

Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Vīru izlase aizvadīs divas pilnas treniņu dienas 6. un 7. novembrī, bet pēcāk dosies uz turnīru Francijā. Plānots, ka paralēli lielajai izlasei trenēsies arī Latvijas U20 izlase, kurai no 9. līdz 11. novembrim ieplānots turnīrs Ventspilī. Tur dalībnieku vidū būs arī Dānijas, Baltkrievijas un Austrijas vienaudži. “Gan ar vīru, gan U20 izlasi strādās Bobs Hārtlijs un Kārlis Zirnis (U20 izlases galvenais treneris). Šobrīd nav skaidrs, vai treneru sastāvā būs Artis Ābols, bet plānots, ka būs Ģirts Ankipāns. No ārzemēs spēlējošajiem esam uzaicinājuši Ivaru Punnenovu (spēlē Šveicē), Ralfu Freibergu, brāļus Robertu un Rihardu Bukartus (Čehija), Rodrigo Ābolu, Maksimu Ponomarenko, Linardu Maguru-Mago (Zviedrija), Kalvi Ozolu (Norvēģija) un Eduardu Hugo Jansonu (Krievija, VHL). Aicinājām arī Kirilu Tambijevu, bet viņš ir savainots. Gribējām redzēt arī Oskaru CIbuļski, taču viņam šobrīd ir problēmas ar plecu. Sastāvā noteikti būs arī Rīgas “Dinamo” hokejisti,” pastāstīja Koziols.

“Šobrīd norit tehniskais darbs, tiek runāts ar spēlētājiem, sūtītas biļetes… Kandidātu sarakstā varētu parādīties vēl kāds ārzemēs spēlējošais, tāpēc izdarīt kaut kādus secinājumus būtu pāragri. Abas izlases trenēsies kopā, un grupas tiks sadalītas pēc spēlētāju spēka samēra,” pauda LHF vadītājs.