Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Ostapenko "WTA Finals" vienā grupā ar Mugurusu, Pliškovu un Viljamsu

© AP / Scanpix

Piektdien Singapūrā notika sezonas finālturnīra izloze, kas Latvijas labāko tenisisti Aļonu Ostapenko ieveda Baltajā grupā kopā ar Garbinji Mugurusu, Venusu Viljamsu un Karolīnu Pliškovu.

Ostapenko pret savas grupas spēlētājām ir 1-5 bilance, vienīgo uzvaru gūstot pirms dažām nedēļām Uhaņā pret Mugurusu. Aļonai pret Spānijas tenisisti ir 1-2 bilance, pret Pliškovu 0-2, bet pret Viljamsu 0-1. Ostapenko pirmais mačs svētdien plkst. 14:30 pret Mugurusu.

Ostapenko noteikti daudz labāk justos Sarkanajā grupā, kur pēdējo pozīciju ieņēma cita turnīra debitante Karolīna Garsija. Aļonai pret šīs grupas pirmā trijnieka spēlētājām ir iespaidīga 6-1 bilance.

37 gadus vecā Venusa ir vienīgā no šī turnīra dalībniecēm, kura iepriekš uzvarējusi "WTA Finals", 2008. gadā triumfējot Dohā. Amerikāņu veterānei kopumā piektais finālturnīrs un pirmais kopš 2009. gada. Mugurusa spēlēs trešo gadu pēc kārtas. Viņai 2015. debijā izdevās tikt līdz pusfinālam, bet pērn Garbinje ar 1-2 bilanci netika ārā no grupas. Pliškova debitēja pagājušajā gadā, kad guva tikai vienu uzvaru trīs mačos.

"WTA Finals" ir astoņu dienu sacensības, kur pēc viena apļa grupu turnīra cīņām abu grupu divas labākās spēlētājas iekļūs pusfinālos, kam sekos lielais fināls. Finālturnīrs Singapūrā notiks ceturto gadu pēc kārtas. Pagājušajā sezonā triumfēja Dominika Cibulkova, kura finālā pieveica Andželiki Kerberi. Neviena no viņām šogad nespēja kvalificēties.