Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Ostapenko: Uzņemšanā spēlēju labi, bet no servēm nesanāca nekas

© Yan Lerval/SIPA/SCANPIX

"WTA Finals" turnīrā zaudējumu šodien piedzīvoja Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko, kura trīs setu trillerī ar 5:7, 7:6(3) un 5:7 piekāpās pasaules piektajai raketei Venusai Viljamsai. Ostapenko norādīja, ka ir neapmierināta ar servēšanu, kamēr sniegums uzņemšanā esot bijis labs.

"Uzvara paliek uzvara - tas ir viss, ko varu pateikt," sacīja Venusa Viljamsa, kura gan pirmajā, gan otrajā setā neļāva Aļonai Ostapenko izservēt setu. "Varbūt man mazliet paveicās. Kas to lai zina. Tagad gatavojos nākamajam mačam."

Duelis starp Viljamsu un Ostapenko ilga trīs stundas un 13 minūtes, un WTA finālturnīra vēsturē (kopš 2008. gada, kad sāka skaitīt statistiku) tas bija trešais ilgākais mačs. Rekords joprojām pieder Agņeškas Radvaņskas uzvarai pret Sāru Erani 2012. gadā Stambulā - 209 minūtes.

Ostapenko 48 reizes uzbruka neatvairāmi, taču pielaida 40 nepiespiestās kļūdas. Izšķirošais faktors bija serve - Viljamsa trāpīja 61% no pirmajām servēm, bet Latvijas sportistes rādītājs trešajā setā noslīdēja līdz 46%. Viljamsa 11 reizes lauza Aļonas servi, kamēr Ostapenko tika pie deviņiem breikiem.

"Bija momenti, kuros biju pārāk saspringusi. Kad man bija jāservē, patiesībā nesanāca nekas," teica Ostapenko, kura zaudējusi cerības tikt tālāk. "Venusa spēlēja labi. Viņa labi servēja, bija grūti lauzt viņas serves. Tomēr uzskatu, ka mans sniegums uzņemšanā bija diezgan labs. Labāks nekā servēšana. Bija gara cīņa un vairākas skaistas izspēles."