Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Porziņģis tic, ka var kļūt par labāko NBA spēlētāju

© AFP/ SCANPIX

Kristaps Porziņģis piektdien, 3. novembrī, bija rezervēts, padzirdot, ka bijušais "Knicks" centrs Taisons Čendlers (Tyson Chandler) uzskatot, ka spēka uzbrucējam ir "īsta iespēja" kļūt par NBA labāko spēlētāju, taču sestdien jau bija noskaņots apņēmīgāk, raksta "New York Daily News" apskatnieks Pīters Boti (Peter Botte).

Fīniksas "Suns" piektais numurs Čendlers sarunā ar "Newsday" žurnālistu Elu Janazoni (Al Iannazzone) izteicās tā: "Porziņģis ir īpašs. Viņam ir iespēja kļūt par šīs līgas labāko spēlētāju. Vērojot viņu šovakar un redzot, ko viņš šosezon jau paveicis, viņam ir īsta iespēja izveidoties par šīs līgas labāko spēlētāju."

Porziņģis spēlē pret “Phoenix Suns” nedaudz sastiepa kreisās kājas potīti, tāpēc nepiedalījās Ņujorkas komandas sestdienas treniņā, taču cer piedalīties svētdien paredzētajā mājas cīņā pret “Indiana Pacers”.

Sestdienas tikšanās laikā ar žurnālistiem Porziņģis bija gatavs komentēt Čendlera izteikumus. "Tie ir skaļi vārdi. Es arī tam ticu. Es arī tam ticu. Un strādāšu pie tā."

Spēles pret “Suns” ceturtajā ceturtdaļā, kad rezultāts bija 110:95 Ņujorkas labā, Porziņģis iespaidīgi nobloķēja Džošu Džeksonu pie sava groza, lai tūlīt pēc tam ātrajā uzbrukumā iespaidīgi triektu bumbu grozā no augšas. Šī epizode tika novērtēta ar sesto vietu NBA dienas “Top 10”.

AP/ SCANPIX

Saņemot jautājumu, vai tas bijis viens no aizraujošākajiem brīžiem pēdējos gados “Madison Square Garden”, Porziņģis pasmaidīja un atbildēja, "Arēnā notiek daudz aizraujošu lietu ārpus basketbola. Neesmu pārliecināts, ka varu tā teikt. Taču tas bija viens no maniem skaļākajiem piedzīvotajiem brīžiem."

“Knicks” galvenais treneris Džefs Hornačeks (Jeff Hornacek) neiebilda Čendlera teiktajam. “Kāpēc ne? Kad esi 221 centimetru garš un apveltīts ar tādām prasmēm, tevi pieskaitīs līgas labāko spēlētāju lokam. KP ir vajadzīgā dzirkstele. Tāda nepiemīt daudziem. Atšķirībā no viņa, lielākā daļa neiegulda nepieciešamo piepūli. Viņš ir tik jauns, viņš kļūs arvien labāks un labāks.”

Treneris atzinīgi novērtēja liepājnieka spēlēšanu Latvijas valstsvienībā. “Mēs zinājām, ka viņam ir līdera talants. Cerējām, ka viņš būs gatavs šai lomai. Tas ir piepildījies. Tas ir viņa nopelns. Spēlēšana Eiropas čempionātā sekmēja Porziņģa kļūšanu par līderi. Viņš paņēma to līdzi uz Ņujorku.”

Hornačekam patīk, ka Porziņģis jaunajos apstākļos - pēc Karmelo Entonija pārcelšanās uz “Oklahoma City Thunder” - spēlē ar prieku. “Viņš izbauda līdera lomu un apveltīts ar nepieciešamo pārliecību. Vienmēr brīnies, kad puisis katru vakaru samet 30 punktus, taču kaut kādā veidā neesi pārsteigts.”

Porziņģis cer, ka "Knicks" izdosies visus pārsteigt, nopelnot pirmo ceļojumu uz izslēgšanas spēlēm piecu gadu laikā. "Jāuzvar tik daudz spēlēs, cik vien varam. Kad būsim nospēlējuši pusi sezonas vai vairāk, sāksim domāt par nākamo soli. Pirms sezonas teicu, ka mans mērķis ir iekļūt izslēgšanas spēlēs un sajust "play-off" garšu. Tā būtu laba pieredze. Šobrīd ejam soli pa solim. Man patīk līdz šim redzētais."

Liepājnieks uzskata, ka Ņujorkas nākotnei labāk kalpotu spēlēšana “play-off”, nekā cerēšana uz drafta loteriju. “Gribam uzvarēt iespējami daudz spēļu. Manuprāt, esam pietiekami labi, lai tiktu izslēgšanas spēlēs. Manos pirmajos gados tas neizdevās. Ja šogad to paveiksim, tas būs solis uz priekšu. Solis uz priekšu pievērsīs komandai lielāku uzmanību un vienlaikus varēsim turpināt tās būvi. Skatīties loterijas virzienā, manuprāt, nebūtu pareizi.”