Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Ņujorkas maratonā pirmo reizi 40 gadu laikā triumfē amerikāniete

© SCANPIX

Par slavenā Ņujorkas maratona uzvarētāju kļuvusi Šaleina Flenagana no Amerikas Savienotajām Valstīm, kurai tas bija karjeras lielākais panākums. Vīriešu konkurencē labākais bija kenijietis Džofrijs Kamvorors.

Piecus kilometrus līdz noslēguma Šaleinai Flenaganai izdevās aizbēgt no Kenijas skrējējas Merijas Keitani, kura Ņujorkas maratonā bija uzvarējusi trīs reizes pēc kārtas. Flenaganai tā bija lielākā un, iespējams, pēdējā uzvara karjerā. Tāpat viņa kļuva par pirmo amerikānieti kopš 1977. gada, kura triumfējusi Ņujorkā.

Flenagana finišu sasniedza pēc divām stundām, 26 minūtēm un 53 sekundēm, par minūti apsteidzot tuvāko sekotāju Keitani. Gan 1976., gan 1977. gadā Ņujorkas maratonā uzvarēja Mikija Gormena. Savukārt Flenaganas labākais sasniegums bija otrā vieta 2010. gadā, bet pēc tam viņa Ņujorkas trasē vairs nebija devusies.

Muguras savainojuma dēļ Flenagana izlaida Bostonas maratonu, tomēr tas neliedza piedalīties Ņujorkā. Skrējēja norādīja, ka ir gatava cīnīties ar neprognozējamo Keitani. Tāpat viņa norādīja, ka gadījumā, ja izdosies uzvarēt Ņujorkā, viņa apsvērs domu par karjeras beigšanu.

Pie lielākās uzvaras karjerā tika arī Kenijas skrējējs Džofrijs Kamvorors, kurš finišēja pēc divām stundām, desmit minūtēm un 53 sekundēm. Viņa tuvākais sekotājs bija tautietis Vilsons Kipsangs, kurš atpalika par trim sekundēm.

Ņujorkas maratonā divas reizes pēc kārtas - 2005. un 2006. gadā - uzvarēja Latvijas garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka. Tāpat viņa divreiz ierindojās trešajā vietā.