Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Porziņģis traumu dēļ varētu izlaist izbraukuma spēli Orlando

© USA Today Sports/ SCANPIX

Ņujorkas "Knicks" (6-4) jauno Nacionālās basketbola asociācijas sezonu sāka ar trim zaudējumiem pēc kārtas, taču, sava jaunā līdera Kristapa Porziņģa iedvesmota, nu uzvarējusi sešās no pēdējām septiņām spēlēm. Šonakt pēc ilgāka pārtraukuma "Knicks" atkal dosies izbraukumā, plkst. 2:00 pēc Latvijas laika viesojoties pie Orlando "Magic" (6-4).

Kā vēsta portāls Newdsay.com, Ņujorkas "Knicks" pirms gaidāmās spēles pret Orlando "Magic" latviešu garā spēlētāja Kristapa Porziņģa statusu jeb iespējamo dalību mačā noteikusi kā "zem jautājuma zīmes". Iemesls ir kreisās potītes sastiepums un labā elkoņa sasitums. Gadījumā, ja Porziņģim nāksies izlaist pirmo spēli šajā sezonā, minūšu skaits varētu pieaugt Maiklam Bīzlijam un Villijam Ernangomesam.

Abas komandas negaidīti labi sākušas sezonu, tiesa gan, Orlando "Magic", kas paguva uzkavēties arī Austrumu konferences līderpozīcijā, ir zaudējusi abās pēdējās spēlēs. Mājās tika atzīts gan Čikāgas "Bulls" (83:105), gan Bostonas "Celtics" (88:104) pārākums. Savukārt "Knicks" pēdējās septiņās cīņās zaudējusi vienīgi Hjūstonas "Rockets" (97:119) un pēdējās spēlēs aizvadīja lieliskas ceturtās ceturtdaļas, lielus mīnusus atspēlējot gan pret Indianas "Pacers" (108:101, pēdējā ceturtdaļā 36:17), gan Šārlotas "Hornets" (118:113, pēdējā ceturtdaļā 35:19).

"Knicks" gan bijis arī pateicīgs kalendārs, piecas iepriekšējās spēles aizvadot savā laukumā, un šonakt ņujorkiešus sagaida pirmā izbraukuma spēle kopš 29. oktobra Klīvlendā (114:95 pret "Cavaliers") un otrā reize šosezon, kad nāksies spēlēt otro dienu pēc kārtas. Iepriekšējā reize gan bija veiksmīga - pēc satriecošās uzvaras Klīvlendā savā laukumā tika uzvarēta arī Denveras "Nuggets" (116:110). Orlando "Magic" kopš zaudējuma "Celtics" (5. novembrī) varēja dažas dienas ievilkt elpu.

AFP/ SCANPIX

Iespējams, centrālais duelis šajā spēlē būs starp spēka uzbrucējiem Kristapu Porziņģi un Āronu Gordonu (ja vien treneri neizvēlēsies mainīt sedzējus), kuri salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu spēruši jūtamu soli uz priekšu. Gordons varbūt nevar lepoties ar tik izcilu statistiku kā Porziņģis, kurš ar vidēji 30,0 punktiem joprojām ir otrais rezultatīvākais līgā, atpaliekot vien no Jaņņa Adetokunbo (31,9), un kurš ar 2,3 blokiem ir trešais labākais metienu bloķētājs, tomēr arī viņa sniegums bijis produktīvs un spilgts. Ierasti spožajiem dankiem Gordons šosezon ļoti labi uzbrucis no tālās distances, trāpot 19 no 34 trejačiem (55,9), un viņš vidēji guvis 19,1 punktu un izcīnījis 8,9 atlēkušās bumbas.

Spēlētājs Komanda Punkti Spēlētājs Komanda Bloki
Adetokunbo Bucks 31.9 Gobērs Jazz 2.55
Porziņģis Knicks 30.0 Durents Warriors 2.45
Hārdens Rockets 29.5 Porziņģis Knicks 2.30
Džeimss Cavaliers 28.9 Deiviss Pelicans 2.10
Kazinss Pelicans 28.9 Taunss Timberwolves 2.00

"Porziņģis noteikti būs ļoti sarežģīts pretinieks," teica Gordons, kurš iepriekšējā sezonā vidēji guva 12,7 punktus un izcīnīja 5,1 atlēkušo bumbu. "Viņš ir tik garš un var labi mest. Viņš ir mobils, atlētisks - ļoti labs spēlētājs. Es vienkārši centīšos sarežģīt viņam dzīvi, likt viņam pamest komforta zonu un daudz skriet." Porziņģa apturēšanu kā vienu no svarīgākajiem uzdevumiem uzsvēra arī "Magic" galvenais treneris Frenks Vogls: "Tas ir murgs izstrādāt spēles plānu, kā viņu apturēt, kamēr viņš var mest no jebkura punkta, būdams krietni virs sāncenša galvas. Viņš ir liels talants un viens no unikālākajiem spēlētājiem līgā, pret kuriem izstrādāt spēles plānu. Mums tikai jācenšas rādīt savu labāko spēli."

Kā ierasts, starp "Magic" līderiem ir arī franču uzbrucējs Evans Furnjē (20,3p+4,7ab+3,5rp+2,2kļ) un melnkalniešu centrs Nikola Vučevičs (17,9p+7,9ab+3,2rp+1,9kļ), bet, iesaistoties no soliņa, par vērtīgu papildinājumu kļuvis bijušais Sanantonio "Spurs" uzbrucējs Džonatans Simonss. "Spurs" rindās vidēji nepilnās 18 minūtēs guvis 6,2 punktus, šosezon Simonsa rēķinā 25 minūtēs ir 14,6 punkti. Tikmēr savainojumu dēļ lielas problēmas ir saspēles vadītāja pozīcijā. Jau astoņas spēles pēc kārtas izlaidis starta sastāva saspēlnieks Elfrīds Peitons, kurš ir atgriezies treniņos, tomēr vēl nav skaidrs, kad viņš varētu būt gatavs doties arī laukumā. Savukārt pēdējās divās spēlēs "Magic" nebija arī Peitona dubliera Dīdžeja Ogastīna. Trešais saspēles vadītājs ir Šelvins Meks - bijušais Jūtas "Jazz" spēlētājs vasarā bija arī "Knicks" redzeslokā.

Gadījumā, ja Ņujorkas "Knicks" šonakt uzvarēs, komanda Austrumu konferences tabulā pakāpsies jau uz vismaz trešo pozīciju (7-4, 63,6%), bet var panākt arī Detroitas "Pistons" - ja detroitieši mājās zaudēs "Pacers". Zaudējuma gadījumā "Knicks" uzvaru bilance būs 54,5% (6-5). Pagājušajā sezonā "Knicks" uzvarēja trijās no četrām savstarpējām spēlēm - vienīgajā zaudētajā spēlē Porziņģis nepiedalījās.