Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

"Ventspils" Turcijā sakauj Freimaņa komandu

© BK Ventspils

FIBA Čempionu līgā pie pirmās uzvaras izbraukuma mačos izdevās tikt BK "Ventspils" basketbolistiem, kuri Turcijā ar rezultātu 99:74 pārspēja Rolanda Freimaņa pārstāvēto "Gaziantep". Ar 26 punktiem uzvarētāju rindās rezultatīvākais bija Bleiks Hamiltons.

Starta piecinieki:
Gaziantep: Laions, Armands, Hacijeva, Ruds, Vaits
Ventspils: Ubila, Šķēle, Hamiltons, Gulbis, Juciks

Spēles sākums Roberta Štelmahera padotajiem padevās sekmīgs, izvirzoties vadībā un pārsvaru saglabājot visu pirmo ceturtdaļu. Ceturtdaļas pirmajā pusē turku vienība pāris reižu pietuvojās, bet otrajā ceturkšņa pusē "Ventspils" iekrāja pārsvaru trīs precīzu metienu vērtē. Sākuma desmit minūtes noslēdzās ar "Gaziantep" centra Dīdžeja Vaita trejaci, kas Turcijas komandai ļāva pietuvoties līdz 17:22.

Otro ceturtdaļu ar trīs punktu gājienu uzsāka Bleiks Hamiltons, bet Ronalda Zaķa soda metiens panāca kurzemniekiem deviņu punktu pārsvaru. Mājinieku vienības deficītu ar precīzu trejaci samazināja Rolands Freimanis. Mājinieku rindās rezultatīvi spēlēja amerikānis Viktors Ruds, bet Ingus Jakovičs realizēja trīs punktu metienu, neskatoties uz noteikumu pārkāpumu. Pēdējo grozu pirmajā puslaikā guva Aigars Šķēle, gūstot divus punktus caurgājienā un sasniedzot rezultātu 38:31 par labu Latvijas vicečempioniem.

Ļoti apņēmīgi trešo ceturtdaļu iesāka Kurzemes komanda, neilgā brīdī spējot panākt jau 14 punktu vadību - 50:36. Arī puslaika turpinājumā "Gaziantep" neko īsti nespēja likt pretī Latvijas komandai, Aigaram Šķēlem divas minūtes līdz ceturtdaļas izskaņai sasniedzot +23 viesu komandas labā. Pie tā ventspilnieki neapstājās, pirms noslēdzošajām desmit minūtēm nelielā atelpā ejot ar 71:41.

Noslēdzošo ceturtdaļu mājinieku komandā ar diviem pēc kārtas realizētiem tālmetieniem iesāka turks Kans Ugurs Oguts, kas Robertam Štelmaheram lika sasaukt minūtes pārtraukumu, lai nobārtu savu vienību par koncentrācijas trūkumu. Tomēr Turcijas vienība neapstājās, trīs minūšu laikā no 30 punktu deficīta pietuvojoties līdz -17. Tādēļ nepilnu trīs minūšu laikā ventspilnieku trenerim bija jānotērē pat divi pārtraukumi. Četras minūtes līdz spēles noslēgumam "Ventspils" pārsvars bija sarucis līdz 12 punktu starpībai, bet brīvāk Latvijas komandai uzelpot ļāva Bleika Hamiltona divi precīzie trīs punktu metieni. Pateicoties Hamiltona un Šķēles rezultatīvajām darbībām, "Ventspils" salauza pretinieku pretestību, nokārtojot pirmo panākumu izbraukumā - 99:74. Jāatzīst, ka mača izskaņā tiesneši iespējams Kurzemes komandai nozaga trīs punktus, jo par sākotnēji fiksēto noteikumu pārkāpumu pēc atkārtojuma noskatīšanās Lomažam netika dota iespēja mest trīs soda metienus.

"Ventspils" komandas sastāvā rezultatīvākais ar 26 gūtiem punktiem bija Bleiks Hamiltons. Savukārt Aigara Šķēles rēķinā 18 gūti punkti, sešas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles.

Mājinieku sastāvā Rolands Freimanis laukumā pavadīja 15 minūtes, kuru laikā guva piecus punktus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas un izdarīja rezultatīvu piespēli. Latviešu basketbolists ar +/- koeficientu +3 bija vienīgais "Gaziantep" spēlētājs ar pozitīvu bilanci šajā statistikas rādītājā.

"Gaziantep" - "Ventspils" 74:99 (17:22, 14:16, 10:33, 33:28)
Gaziantep: Ruds 16, Oguts 16, Vaits 10, Cinko 14, Freimanis 5, Balazičs 5, Armands 5, Laions 4, Erjuzs 2, Hacijeva 1, Sungurs,
Ventspils: Hamiltons 26, Šķēle 18, Ubila 14, Jakovičs 14, Gulbis 8, Juciks 7, Bruševics 5, Lomažs 5, Zaķis 5, Grīnbergs