Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Pauls Jonass nākamsezon startēs ar 1. numuru; atklāj tālejošus plānus

© F64 Photo Agency

2017. gada pasaules čempions motokrosā Pauls Jonass nākamajā sezonā izvēlējies startēt ar 1. numuru, kā arī prognozē, ka viņa lielākais konkurents būs Hanters Lorenss. Savukārt divu gadu laikā latvietis plāno pāriet uz MXGP klasi.

20 gadus vecais Jonass līdz šim sacensībās startēja ar 41. numuru, taču nākamajai pasaules čempionāta sezonai izvēlējies doto iespēju startēt ar 1. numuru uz motocikla, ziņo portāls "ontrackoffroad.com". Iepriekš no "KTM" braucējiem ar 1. numuru bija izvēlējies startēt Marvins Muskvins 2011. gada sezonā.

"Izskatās, ka tāda būs mana izvēle," atklāj Jonass. "Šāda iespēja dzīvē negadās bieži, līdz ar to, kāpēc gan to neizmantot?"

Tā kā iepriekšējo sezonu MX2 klases čempioni Tims Gajsers un Džefrijs Herlingss pēc titulu izcīnīšanas pārgāja uz MXGP klasi, Jonass kļūs par pirmo MX2 čempionu, kurš aizstāvēs titulu, kopš Džordi Tiksjē, kurš kā čempions uz starta izgāja 2015. gadā.

Nākamgad Jonasam konkurenci vairs nesastādīs šīs sezonas vicečempions Džeremijs Sīvers, kā arī Benuā Paturels, kuri jau sasnieguši vecumu, kad laiks pāriet uz MXGP klasi. Jau debijas sezonā ļoti spēcīgs bija Jonasa komandas biedrs Horhe Prado, bet latvietis par savu galveno sāncensi 2018. gadā nosaucis austrālieti Hanteru Lorensu, kurš startēs "Honda" komandā.

"Es klātienē biju Nāciju motokrosā un vēroju Hanteru, viņš brauca tiešām labi un domāju, ka arī nākamgad būs ļoti spēcīgs," atzīst Jonass. "Tāpat jāņem vērā "Husqvarna" braucēji, Tomass Kovingtons un Tomass Kjers Olsens. Sezona solās būt laba un daudz ko noteikts tas, kā būs strādāts ziemā. Cilvēki saka, ka pēc Sīvera aiziešanas šī klase vairs nebūs tik spēcīga, bet vienmēr ierodas ātri jaunie braucēji."

Jau vēstīts, ka Jonass šķīris sadarbību ar treneri Marku de Rīveru, kura uzraudzībā sportists pirmo reizi kļuva par MX2 pasaules čempionu. Turpmāk "KTM" rūpnīcas braucējs strādās ar Hariju Evertsu.

"Es vairs nestrādāju ar Marku, un tas bija smags lēmums," saka Jonass. "Viņš savu darbu ar mani paveica lieliski, bet mēs ar tēti un menedžeri pārrunājām situāciju, ko vajadzētu darīt, lai spertu nākamo soli uz priekšu un divu gadu laikā varētu pāriet uz MXGP klasi. Lēmums bija tāds, ka man vajag kļūt mazliet neatkarīgākam un vairāk darīt lietas pašam."