Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Aparjods ar veiksmīgu otro braucienu izcīna septīto vietu PK posmā

© imago/foto2press/Scanpix

Īglsā, Austrijā, notiekošajā Pasaules kausa sezonas atklāšanās posmā kamaniņu sportā vīriešu vieninieku sacensībās 19 gadus vecais Kristers Aparjods aizvadīja ļoti veiksmīgu otro braucienu un no 16. vietas pēc pirmā brauciena pakāpās uz septīto vietu.

Vīriešu vieninieku pamatsacensībās piedalījās trīs Latvijas sportisti - Inārs Kivlenieks, Kristers Aparjods un Riks Kristens Rozītis, kurš šīs tiesības izcīnīja Nāciju kausā. Savukārt Kristaps Mauriņš un Artūrs Dārznieks Nāciju kausā nespēja iekļūt pamatsacensībās.

Šodienas pirmajā braucienā labāko rezultātu starp latviešiem uzrādīja Rozītis, kurš startēja ar pirmo numuru un uzrādīja 11. labāko laiku, no līdera Dominika Fišnallera atpaliekot par 0.162 sekundēm. Kivlenieks, kurš startēja beigās un jau nedaudz piesnigušā trasē, bija nedaudz lēnāks un ieņēma 14. vietu, kamēr 19 gadus vecais Aparjods bija 16. pozīcijā pēc pirmā brauciena.

Aparjods toties sekmīgi veica otro braucienu, kurā pakāpās uz krietni uz augšu. Kivlenieks saglabāja savu pozīciju, tiesa, tikai 0.013 sekundes atpaliekot no 12. pozīcijas, kamēr Rozītis ar pieticīgu otro braucienu, kurā sniegs sniga arvien spēcīgāk, atkāpās uz 23. vietu.

Vājus rezultātus uzrādīja arī daži citi pirmā brauciena labākā desmitnieka pārstāvji, to vidū arī vācietis Julians fon Šleinics, kurš pēc pirmā brauciena bija trešajā vietā, bet beigās atkrita uz 22. pozīciju, nieka tiesu priekšā Rozītim. Neveiksme arī pirmā brauciena vicelīderim Andi Langenhanam, kurš ar ne pārāk tīru braucienu sniegotajā trasē arī atkrita aiz Aparjoda. Līderpozīcijas nespēja nosargāt arī Fišnallers, kurš tomēr neļāva Aparjodam ielauzties labāko sešiniekā, apsteidzot latvieti par 0.06 sekundēm un ieņemot sesto vietu.