Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" uz vairākām nedēļām paliek bez rezultatīvākā ārzemnieka Kristo

© F64

Kontinentālās hokeja līgas klubam Rīgas "Dinamo" tuvākajā laikā nevarēs palīdzēt amerikāņu uzbrucējs Denijs Kristo, kuram konstatēts ķermeņa augšdaļas savainojums. Tikmēr Georgs Golovkovs aizsūtīts uz fārmklubu, lai gūtu spēļu praksi.

Vakar Rīgas "Dinamo" ar zaudējumu noslēdza mājas spēļu sēriju, ar 1:3 piekāpjoties Čeļabinskas "Traktor".

Viesi uzvaru nodrošināja noslēdzošajā trešdaļā, kurā savainojumā iedzīvojās amerikāņu uzbrucējs Denijs Kristo - viņam trāpīja komandas biedra mestā ripa. Izmeklēšanā noskaidrojies, ka Kristo rīdziniekiem nevarēs palīdzēt vairākas nedēļas.

27 gadus vecais Kristo, kurš aizvada pirmo sezonu ārpus Ziemeļamerikas, piedalījies 32 spēlēs, vidēji laukumā pavadot 18 minūtes un 55 sekundes. Starp uzbrucējiem tas ir otrais ilgākais laiks, atpaliekot tikai no kapteiņa Mika Indraša, un arī rezultativitātes ziņā Kristo priekšā ir vienīgi Indrašis. Amerikānis izcēlies ar astoņiem vārtiem (iepriekšējie - pirms piecām spēlēm) un desmit piespēlēm.

Rīgas "Dinamo" nākamās četras spēles aizvadīs izbraukumā pret Austrumu konferences komandām, ar kurām nule spēlēja mājās. Pirmais mačs piektdien pulksten 16:00 ar Jekaterinburgas "Avtomobilist". Savukārt nākamais mačs mājās būs 3. decembrī pret Bratislavas "Slovan".

Kopā ar komandu izbraukumā nebūs arī uzbrucējs Georgs Golovkovs, kurš sagatavošanās procesā iedzīvojās smagā savainojumā un pagaidām nav devies laukumā. Viņš nosūtīts uz fārmklubu "Liepāja/Optibet", kas spēlē Latvijas čempionātā, lai gūtu spēļu praksi. Novembra ievadā 22 gadus vecais Golovkovs, kurš pagājušajā sezonā 20 spēlēs izcēlās ar trim vārtiem, spēlēja Latvijas klubu izlases sastāvā, palīdzot uzvarēt pārbaudes turnīrā Klaipēdā.