Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Girgensonam vienas spēles laikā seši spēka paņēmieni

© USA Today Sports/ SCANPIX

Nacionālajā hokeja līgā Bufalo "Sabres" trešo reizi šosezon piekāpās Stenlija kausa īpašniecei Pitsburgas "Penguins", kas šonakt savā laukumā bija pārāka ar rezultātu 5:1.

Zemgus Girgensons kopā ar Jūhanu Lāšonu un Hadsonu Fašingu spēlēja ceturtajā virknējumā un uz ledus pavadīja 12 minūtes un 38 sekundes, tostarp trīs minūtes un 52 sekundes mazākumā. Latvieša rēķinā seši spēka paņēmieni, viens metiens pa vārtiem un negatīvs lietderības koeficients -1.

Pirmajā trešdaļā netrūka soda minūšu, izkāvās Raiens Rīvzs un Zeks Bogosjans, bet 76 sekundes līdz perioda beigām "Penguins" izdevās atklāt rezultātu. Mājinieki aizmuka pretuzbrukumā divi pret vienu, un Jevgeņijs Malkins pats uzņēmās iniciatīvu, pārspējot Čedu Džonsonu (1:0). 26. minūtē Kārls Hagelīns dubultoja pārsvaru - viņš eleganti apslidoja vārtsargu un no tuvas distances panāca 2:0. Arī otrajā trešdaļā turpinājās noraidījumu pelnīšana, un minūti līdz perioda beigām "Penguins" realizēja vairākumu četri pret trim. Pēc Sidnija Krosbija piespēles no vārtu priekšas precīzs bija Patriks Hornkvists (3:0).

52. minūtē intrigu atjaunoja Džeisons Pominvils, kurš pēc Džeka Aikela piespēles vienā pieskārienā no iemetienu apļa panāca 1:3, tomēr jau pēc divām minūtēm Fils Kesels pretuzbrukumā trāpīja tuvajā stūrī (4:1). 72 sekundes līdz beigām punktu ar metienu tukšos vārtos pielika Krosbijs (5:1). Uzvarētājiem pa diviem punktiem nopelnīja Malkins, Hornkvists, Krosbijs (visiem pa 1+1) un Kriss Letangs (0+2). Vakar Bufalo "Sabres" Pitsburgai mājās zaudēja ar 0:4, bet iepriekš izbraukumā pirmajā savstarpējā cīņā vismaz spēja tikt pie punkta (4:5). "Sabres" piedzīvoja ceturto neveiksmi pēc kārtas un vienpadsmito zaudējumu pēdējās divpadsmit spēlēs, kamēr Pitsburgai tā bija ceturtā uzvara pēc kārtas.

Bufalo ar 16 punktiem 27 spēlēs ir pēdējā vietā līgā, bet "Penguins" ar 33 punktiem 28 mačos Austrumu konferencē ieņem piekto vietu. Nākamo spēli "Sabres" aizvadīs 5. decembrī viesos pret Kolorādo "Avalanche" un pēc tam izbraukuma sēriju turpinās arī pret Čikāgas "Blackhawks" un Sentluisas "Blues".