Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" ar baltkrieviem spēlēs "uz ielas"; pie "Ušakova kepkas" būvēs tribīnes 8000 skatītāju

Rīgas "Dinamo" atbalstītāji © F64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas nākamā gada 20. janvārī Minskas "Dinamo" uzņems nevis "Arēnā Rīga", bet gan laukumā zem klajas debess, paziņojis, ka tiks uzbūvētas tribīnes astoņiem ar pusi tūkstošiem līdzjutēju. Biļetes pārdošanā nonāks piektdien.

Vakar Rīgas "Dinamo" aizvadīja pēdējo mājas spēli 2017. gadā, ar 4:2 sakaujot Podoļskas "Vityaz". Miks Indrašis iemeta savus 18. vārtus sezonā un pacēlās uz trešo vietu līgas snaiperu sarakstā, kamēr Kristaps Zīle izcēlās pirmoreiz karjerā.

Vēl pirms dueļa "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis apstiprināja, ka 20. janvārī rīdzinieki aizvadīs maču zem klajas debess. Norises vietu Savickis neapstiprināja, bet šodien klubs izplatījis paziņojumu, ka spēle notiks Lielvārdes ielā 141 jeb pie 84. vidusskolas. Starp realizējamajiem plāniem ir ne tikai norisei nepieciešamās infrastruktūras izveidošana, bet arī tribīņu uzcelšana. Paredzēts, ka maču klātienē varēs vērot 8,5 tūkstoši līdzjutēju.

Spēle sestdienā sāksies pulksten 13:00. Biļetes tirgošanā nonāks 15. decembrī. Skolēniem, studentiem un pensionāriem biļetes cena būs viens eiro, kamēr visiem pārējiem līdzjutējiem nāksies šķirties no desmit eiro. Abonementu īpašnieki uz Rīgas "Dinamo" spēli varēs ierasties bez maksas.

Janvārī Rīgas "Dinamo" aizvadīs astoņas mājas spēles. Laika posmā no 4. līdz 22. janvārim būs septiņu mājas maču sērija. Divas dienas pirms dueļa ar minskiešiem tiks uzņemta Habarovskas "Amur", savukārt divas dienas pēc spēles zem klajas debess notiks spēkošanās ar Hantimansijskas "Yugra".

Pateicoties trim uzvarām pēdējās četrās spēlēs, Rīgas "Dinamo" parādījušās reālas izredzes atstāt Rietumu konferences pēdējo vietu, jo priekšā esošā Bratislavas "Slovan" ir tikai piecu punktu attālumā. Iepriekšējais mačs pret Minskas "Dinamo" tika aizvadīts sestdien, viesos uzvarot ar 3:1, pateicoties Indraša diviem gūtajiem vārtiem.