Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

''Red Bull'' boss: Mēs negaidīsim Rikjardo mūžīgi

© AFP / Scanpix

Kamēr austrāliešu F1 pilots Daniels Rikjardo kavējas ar jaunā līguma parakstīšanu, viņa pārstāvētā "Red Bull" komanda paziņojusi, ka negaidīs sportista lēmumu mūžīgi un var izvēlēties viņa vietā formulā sēdināt citu braucēju.

Šobrīd Rikjardo ir spēkā esošs līgums uz 2018. gada sezonu, taču komanda jau šobrīd vēlas, lai viņš to pagarinātu uz ilgāku termiņu. Tikmēr Rikjardo īsti nav apmierināts ar viņam piedāvātajām iespējām un vēl domā, kā rīkoties - palikt "Red Bull" sastāvā vai meklēt citu komandu, kas viņam varētu tehniski nodrošināt iespēju cīnīties par titulu.

"Nākamā noslēgtā līguma laikā, iespējams, būšu savas karjeras augstākajā punktā, tāpēc vēlos, lai man būtu iespējami lielākas iespējas izpaust savas braukšanas spējas," nostāju skaidro Rikjardo.

Tikmēr "Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners atzīst, ka nevēlas gaidīt pārāk ilgi.

"Daniels, manuprāt, zina, kas ir mūsu stiprās puses," saka Horners. "Domāju, ka šobrīd viņš ir tajā karjeras posmā, kad grib izskatīt visas iespējas, kas ir saprotams. Problēma ir tajā, ka mēs negaidīsim mūžīgi, un mums ir vairākas labas kandidatūras, lai gan prioritāte aizvien ir risinājuma atrašana kopā ar Danielu."

Horners atzīst, ka Rikjardo nav bijis apmierināts ar to, ka "Red Bull" mašīna aizvadītajā F1 sezonā nav īsti spējusi konkurēt ar "Mercedes" un "Ferrari", tādēļ neslēpj, ka sportista lēmums lielā mērā būs atkarīgs no komandas snieguma 2018. gadā.

Otram "Red Bull" pilotam Maksam Verstapenam ir līgums ar komandu līdz 2020. gada sezonas beigām.