Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Biatlons: šosezon pirmā uzvara Dālmeierai, Bendikai 42. vieta

© Detlef Eckert/sportacentrs.com

Ansī (Francija) Pasaules kausa izcīņas 3. posmā biatlonā 10 kilometru iedzīšanā sievietēm uzvaru izcīnīja Laura Dālmeiera (Vācija). Sprinta uzvarētāja Anastasija Kuzmina (Slovākija) šaušanā kļūdījās četras reizes, tomēr ar izcilu ātrumu distancē izcīnīja otro vietu. Labāko trijnieku noslēdza Liza Vitoci (Itālija). Baiba Bendika iedzīšanā sasniedza 42. vietu, šaušanā kļūdoties trīs reizes.

Iedzīšanas galvenā favorīte bija sprinta uzvarētāja Anastasija Kuzmina, kura pirms nedēļas uzvarēja iedzīšanā arī Hohfilcenē. Kuzminas tuvākā konkurente bija Laura Dālmeiera, kura pakāpeniski atgūst ātrumu distancē. Favorītu lokā arī Denīze Hermane, Žistīne Brezā, izredzes saglabāja arī Kaisa Mekereinena (Somija), kura sprintā sasniedza 14. vietu. Baiba Bendika pirmoreiz šosezon kvalificējās iedzīšanai.

Anastasija Kuzmina pirmajā šaušanā kļūdījās trīs reizes. Precīzi šāva un sacensību vadību pārņēma Laura Dālmeiera, kurai pēc nepilnām 15 sekundēm sekoja Vita Semerenko, vēl pēc nepilnām sešām sekundēm Selīna Gasparina (Šveice). Ceturtā bija Denīze Hermane, kura līderei zaudēja 26.8 sekundes. Kuzmina atkāpās uz piekto vietu. Kaisa Mekereinena nekļūdījās un pakāpās uz devīto vietu.

Dālmeiera un Vita Semerenko turpināja šaut nekļūdīgi, Dālmeieras pārsvars pēc otrās šaušanas sasniedza 19.3 sekundes. Kuzmina bija ātrākā otrajā aplī, šaušanā šoreiz 5/5, kas ļāva atgriezties Top3 (+24.2). Hermane šāva precīzi, ieņemot ceturto vietu (+30.4), uz piekto vietu pakāpās Liza Vitoci, bet S.Gasparina atkāpās uz sesto (4/5 šaušanā). Mekereinenai šoreiz viens soda aplis.

Slēpojumā ātrāka bija Kuzmina, vispirms panākot Vitu Semerenko un pakāpeniski samazinot Dālmeieras pārsvaru. Trešajā šaušanā abas nekļūdījās, Dālmeieras pārsvaram sarūkot līdz 12.5 sekundēm. Vita Semerenko līderei zaudēja 26.1 sekundi. Sekoja Vitoci, Hermane, pārējās zaudēja jau vairāk kā minūti. Mekereinenai divi soda apļi.

Dālmeiera kļūdījās pēdējā šāvienā, pēdējo šāvienu ilgi gatavoja Kuzmina, tomēr tas nelīdzēja - soda aplis. Pēdējā aplī Dālmeiera devās ar 19.1 sekundes pārsvaru pār Kuzminu. Vita Semerenko kļūdījās trīs reizes. Vitoci šāva nekļūdīgi (kopumā šodien 19/20) un ielauzās labāko trijniekā (+26.8). Hermane kļūdījās vienreiz (+59.3), pēc 2.2 sekundēm sekoja S.Gasparina.

Uzvaru izcīnīja Dālmeiera, kurai šī ir pirmā uzvara šosezon. Otro vietu izcīnīja Kuzmina. Labāko trijnieku noslēdza Vitoci, otro reizi karjerā izcīnīta vieta uz goda pjedestāla. S.Gasparina cīņā par ceturto vietu pārspēja Hermani, bet labāko sešinieku noslēdza Sjūzena Danklī.

Baiba Bendika pirmajā šaušanā guļus kļūdījās vienreiz, ieņemot 48. vietu. Otrajā šaušanā Bendika nekļūdījās, pakāpjoties uz 41. vietu. Trešajā aplī Bendika bija ātrāka un uz pirmo šaušanu stāvus ieradās 39., tomēr divi soda apļi lika atkāpties uz 49. vietu. Pēdējā šaušanā Bendika nekļūdījās un pakāpās uz 42. vietu, tomēr rezultāti bija blīvi - varēja kā pakāpties augstāk, tā zaudēt pāris pozīcijas. Iedzīšanā Bendikai 42. vieta. Slēpojumā Bendikai 37. rezultāts (pa apļiem attiecīgi 44., 47., 31., 40., 28.).