Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Porziņģim neveiksmīga atgriešanās spēle

© USA TODAY Sports/ SCANPIX

Kristaps Porziņģis, aizvadot pirmo spēli pēc nelielas ceļgala traumas, guva tikai vienu punktu, bet Ņujorkas “Knicks” tāpat pieveica Bostonas “Celtics” ar 102:93. 32 punktus Ņujorkas sastāvā guva Maikls Bīzlijs, kurš izpelnījās arī vietējās publikas MVP saukļus, kas vēl pavisam nesen tika veltīti latviešu basketbolistam.

Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja 23 minūtes, kurās guva vienu punktu. Viņš trāpīja vienu no diviem soda metieniem, bet nevienu no 11 metieniem no spēles (2p. 0/8, 3p. 0/3). Porziņģis, kurš vakar ieguva Latvijas gada sportista balvu, savāca piecas atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva divas kļūdas un četrreiz pārkāpa noteikumus. Porziņģim bija sliktākais +/- rādītājs komandā (mīnus deviņi).

Kristaps Porziņģis atgriezās laukumā pēc divu spēļu izlaišanas ceļgala traumas dēļ. Porziņģis pirmajā ceturtdaļā netrāpīja nevienu no saviem pieciem metieniem, kuru vidū bija arī vairāki brīvi metieni, bet “Knicks” tāpat spēja izvirzīties vadībā ar 25:15, jo Bostona, kas spēli aizvadīja arī vakar, savus brīvos metienos realizēja vēl sliktāk.

USA TODAY Sports/ SCANPIX

Turpinājumā “Celtics” ar Kairiju Ērvingu priekšgalā izdevās atgūties, kamēr Porziņģim turpināja neveikties. Trešajā ceturtdaļā, kurā Porziņģis nopelnīja savu ceturto piezīmi, Bostona veica vēl vienu izrāvienu, bet Ņujorkai savu atbildi piedāvāja Maikls Bīzlijs. Viņš izcēlās ar lielisku precizitāti un noturēja “Knicks” spēlē grūtā brīdī.

Bīzlijs bija neapturams arī pēdējā ceturtdaļā un pāris reizes, kad stājās uz soda metienu līnijas, izpelnījās arī MVP saukļus “Madison Square Garden” publikas izpildījumā. Vēl pavisam nesen tie tika skandēti par godu Porziņģim… Taču Porziņģis mača beigās laukumā vairs netika sūtīts, un “Knicks” spēlēja ar rezervistiem. Bīzlijs, Franks Nilikinā un Dags Makdermots rādīja labu sniegumu un palīdzēja “Knicks” trīs minūtes pirms beigām izvirzīties vadībā ar 94:83.

Bostona gan vēl sarūpēja intrigu ar pāris pārtvertām bumbām, kas ļāva pievilkt līdz 91:97, bet Bīzlijs atbildēja ar precīzu metienu uzbrukuma pēdējās sekundēs. “Celtics” savas iespējas neizmantoja, nesagatavotus metienus garām metot Ērvingam, un “Knicks” tomēr noturēja uzvaru ar 102:93, revanšējoties par sezonas ievadā ciesto neveiksmi. “Knicks” turklāt šis ir jau piektais panākums pēdējās sešās spēlēs.