Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Bertānam astoņi punkti, "Spurs" zaudē Jūtā

© USA TODAY Sports/ SCANPIX

Nacionālajā basketbola asociācijā trīs uzvaru sērija pārtrūka Sanantonio "Spurs", kas izbraukumā ar rezultātu 89:100 piekāpās Jūtas "Jazz". Latviešu uzbrucējam Dāvim Bertānam astoņi punkti.

Dāvis Bertāns laukumā iesaistījās no rezervistu soliņa un nospēlētajās 17 minūtēs guva astoņus punktus (2p. 1/1, 3p. 2/4), izcīnīja divas atlēkušās bumbas, divreiz pārkāpa noteikumus un sakrāja negatīvu +/- koeficientu -7. Lielāko daļu spēles laika Bertāns trīs piegājienos pavadīja pēdējā ceturtdaļā, bet pārējās nepilnas astoņas minūtes nospēlēja otrajā ceturksnī.

Abas komandas nevarēja spēlēt labākajos virknējumos - Sanantonio "Spurs" ierindā nebija Pau Gazola, Denija Grīna un Manu Džinobili, kamēr mājinieki iztika bez Rudī Gobēra, Donovana Mičela un Raula Netu -, un abām arī nebija iespējas pārāk daudz atpūsties, jo vakar bija jāaizvada cīņās izbraukumā. "Spurs" ar 93:91 nosargāja uzvaru Portlendā, savukārt "Jazz" ar 79:107 kapitulēja Oklahomasitijā. Cik bezcerīgs bija zaudējums pret "Thunder", tik salīdzinoši droši "Jazz" bija vadībā pret "Spurs", sāncenšus priekšā palaižot vien uz neilgu brīdi pirmajā ceturtdaļā (11:12, 13:14).

Pirmā ceturkšņa beigās un otrā ceturkšņa sākumā Jūtas "Jazz" nepilnu sešu minūšu laikā izdevās izrāviens 10:1, kas ļāva starpību palielināt līdz 13 punktiem (30:17). Jau otrā puslaika trešajā minūtē Lamarkuss Oldridžs deficītu samazināja līdz diviem punktiem (49:51), tomēr iniciatīva joprojām palika "Jazz" rokās. Trešās ceturtdaļas pēdējā sekundē Kails Andersons atjaunoja divu punktu deficītu (70:72), septiņas minūtes un 20 sekundes līdz pamatlaika beigām Tonijs Pārkers starpību samazināja līdz minimumam (81:82), taču "Jazz" nesalūza arī šoreiz, svarīgā brīdī atbildēja ar deviņu punktu izrāvienu (91:81) un pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

Nākamo spēli Sanantonio "Spurs" aizvadīs 24. decembrī, plkst. 5:00 pēc Latvijas laika uzņemot Sakramento "Kings".