Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Aicina nesabojāt Maira Brieža boksa cīņas skatīšanās prieku

© Pixathlon/SIPA/SCANPIX

Tuvojoties grandiozam notikumam sportā – boksa cīņai starp Mairi Briedi un Oleksandru Usiku, kura šī gada 27. janvārī tiks ekskluzīvi translēta tiešraidē, biedrība “Par legālu saturu” aicina komersantus atcerēties, ka šī sporta notikuma rādīšanai publiskā telpā ir nepieciešams iegādāties licenci no cīņas translācijas oficiālā nodrošinātāja.

Biedrības “Par legālu saturu” mērķis ir sekmēt TV tiesisku (legālu) pārraidi Latvijas teritorijā, aktīvi ierobežojot TV pārraižu un filmu izplatīšanu bez ražotāja vai piegādātāja atļaujas. Līdz ar to biedrība vēlas vērst uzmanību, ka 27. janvāra Maira Brieža un Oleksandra Usika boksa cīņas ekskluzīvās pārraidīšanas tiesības Latvijas teritorijā ir iegādājusies video platforma “Viaplay”. Attiecīgi, lai šo cīņu varētu rādīt publiskās vietās vai lietot komerciālos nolūkos, juridiskām personām ir nepieciešams iegādāties licenci no oficiālā cīņas translētāja “Viaplay”.

“Ļoti ceru, ka pagājušā gada pieredze, kad policija konstatēja Brieža mača nelegālu jeb nelicencētu pārraidīšanu vismaz 30 publiskās vietās, šogad neatkārtosies, kā arī ceru, ka bāru, kafejnīcu, sporta kompleksu un visu citu publisko vietu komersantiem ir būtiski nesabojāt boksa mača skatīšanās un līdzi jušanas prieku Brieža atbalstītājiem un protams pašam sportistam.''

''Starptautiskās sporta federācijas monitorē lielo sporta notikumu translāciju legalitāti, un mūsu lielākā un patiesākā dāvana Mairim Briedim ir legāla viņa mača skatīšanās. Biedrība ierosina Brieža cīņu 27. janvārī skatīties legāli, solidarizējoties simboliski zem ♯teirbriežalicence”, tā Dace Kotzeva, biedrības „Par legālu saturu!” izpilddirektore.