Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Latvijā pirmo reizi notiks sniega volejbola čempionāts

© F64

27.janvārī Siguldā notiks pirmais oficiālais Latvijas čempionāts sniega volejbolā "ERGO Winter Open", kurā tiks noskaidroti uzvarētāji gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē.

“Latvijas Volejbola federācija ir lepna paziņot par pirmā oficiālā Latvijas čempionāta sniega volejbolā norisi! Esam priecīgi par to, ka latvieši tik ļoti mīl volejbolu, ka ir gatavi to spēlēt jebkur un jebkādos laika apstākļos,” pastāstīja Latvijas Volejbola federācijas prezidents Atis Sausnītis.

Sniega volejbols tiek spēlēts uz laukuma, kas klāts ar sniegu, un tā noteikumi ir ļoti līdzīgi pludmales volejbola noteikumiem. Spēle notiek līdz uzvarai divos setos, taču, lai uzvarētu setā, pietiek ar 11 punktiem un divu punktu pārsvaru.

Čempionāta uzvarētāji līdztekus uzvarētāja titulam, medaļām un naudas balvai nodrošinās arī dalību Eiropas meistarsacīkstēs, kas no 23. līdz 25. martam notiks Austrijas Alpos - Vagrainā. Tā būs lieliska iespēja samērot spēkus ar Eiropas labākajiem sniega volejbola spēlētājiem. Pērn, aprīļa sākumā, tas lieliski izdevās Jekaterinai Stepanovai un Martai Ozoliņai, kuras uzvarēja 6. Eiropas tūres posmā Lihtenšteinas kalnu slēpošanas kūrortā Malbunā.

Lai piedalītos pirmajās Latvijas sniega volejbola meistarsacīkstēs, līdz 22. janvārim jāpiesakās internetā, sūtot pieteikumu uz adresi: pieteikumi@volejbols.lv.

Pieteikumā jānorāda spēlētāju vārds, uzvārds, dzimšanas gads, e-pasta adrese un tālruņa numurs. Turnīrā drīkstēs piedalīties 2001. gadā un agrāk dzimušie spēlētāji. Drīzumā Latvijas Volejbola federācijas interneta mājas lapā (http://www.volejbols.lv/) tiks publicēts arī sacensību nolikums.