Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Melbārdim un Dreiškenam piektā vieta PK pēdējā posmā, tautieši sestie un astotie

© Viesturs Lācis, bobslejs.lv

Vācijas trasē Kēnigszē risinās pasaules kausa Pēdējais posms bobslejā, kas ir pēdējās sacensības pirms Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Šodienas divnieku mačos startēja arī trīs Latvijas ekipāžās. Oskars Ķibermanis / Matīss Miknis, Oskars Melbārdis / Daumants Dreiškens un Uģis Žaļims / Intars Dambis finišēja attiecīgi piektajā, sestajā un astotajā vietā.

Pirmajā braucienā Latvijas ekipāžas sasniedza ļoti līdzīgus rezultātus. Melbārdis/Dreiškens un Žaļims/Dambis startā uzrādīja identisku laiku (4.93 sekundes), savukārt beigās sanāca attiecīgi 49.89 un 49.95. Ķibermanis un Miknis startā bija naskāki (4.85), taču turpinājumā tik spoži nesekmējās - finišā 49.89.

Trīs mūsu duetus pārspēja trīs mājinieku ekipāžas - pirmajās vietās iekārtojās Frīdrihs/Margiss, Lohners/Vēbers un Valters/Kuske. Savukārt kanādieši Kripss un Kopačs ieņēma ceturto pozīciju, nostumjot mūsējos mazliet zemāk. Latviešiem pjedestāls joprojām šķita reāls, jo trešā vieta patlaban bija sešu simtdaļu attālumā.

Otrajā braucienā no mūsējiem labāko sniegumu parādīja Melbārdis/Dreiškens, tiesa, summā neizdevās pakāpties augstāk. Kanādieši ielauzās labāko trijniekā, savukārt vācieši Frīdrihs un Margiss izcīnīja zeltu. Līdz ar to PK divnieku sezona ir noslēgusies.

Atgādinām, ka pirms pēdējā posma Ķibermanis/Miknis, Melbārdis/Dreiškens un Žaļims/Dambis kopvērtējumā ieņēma attiecīgi ceturto, desmito un 15. pozīciju - jau bija skaidrs, ka PK noslēgumā Latvijas ekipāža vairs nevar tikt augstāk par otro vietu.