Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Šadurskis vēl nezina, vai apmeklēs olimpiādi Phjončhanā

© AFP

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V) vēl nezina, vai šoziem apmeklēs olimpiskās spēles Phjončhanā, Dienvidkorejā, tā viņš pats otrdien izteicās LNT raidījumā "900 sekundes".

"Lēmums nav pieņemts. (..) Protams, akreditācijas jautājumi ir nokārtoti, bet, ja arī es nebraucu uz spēlēm, tad tas nekādā veidā neietekmē to akreditēto personu skaitu, kas var piedalīties Latvijas delegācijā," pastāstīja Šadurskis.

Pēc ministra teiktā, tas, vai viņš dosies uz olimpiādi Phjončhanā, būšot lielā atkarīgs no tā, kā noslēgsies sabiedriskā apspriešana par izglītības satura reformu un kā Saeimā virzīsies Izglītības un ministrijas iesniegtie likumprojekti.

Jautāts, vai tas nozīmē, ka viņš brauks uz Phjončhanu vien tad, ja atradīsies no darbiem brīvs laiks, ministrs atbildēja: "Nu, godīgi sakot, nē, bet vienmēr tās prioritātes ir jāsaliek. Ziniet, kā kādreiz gadās, ka tu aizbrauc prom, kad tev ir ļoti svarīgi būt šeit. Nu, tas vēl ir jāizvērtē."

Vaicāts par ministra biroja vadītāja Anda Geižāna iespējamo došanos uz Phjončhanu, Šadurskis atbildēja, ka iepriekš Saeimā izskanējusī informācija neatbilst patiesībai, jo Geižāns uz olimpiādi nedosies. "Tās bija pilnīgi muļķīgas baumas, jo nevienu mirkli nebija plānots, ka biroja vadītājs varētu braukt uz Phjončhanu."

Lūgts paskaidrot, kā šīs baumas radās, ministrs sacīja, ka tās izplatījusi "kāda persona, kura bija ļoti sāpināta, ka viņu nepaņēma uz Rio [2016.gada vasaras olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro]". Konkrētā baumu avota vārdu Šadurskis publiski nevēlējās atklāt.

Kā ziņots, pērn decembrī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēdē deputāti pauda sašutumu par to, ka Šadurska biroja vadītājs Geižāns it kā došoties uz olimpiskajām spēlēm Phjončhanā.

XXIII ziemas olimpiskās spēles Phjončhanā, Dienvidkorejā, notiks no 2018.gada 9.februāra līdz 25.februārim.