Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Ar pagalam vāju sniegumu Ostapenko kapitulē Kvitovai

© SIPA / Scanpix

Ar pagalam vāju uzstāšanos ceturtdaļfinālā Sanktpēterburgas "Premier" turnīru pabeidza pasaules sestā rakete Aļona Ostapenko, kura ar 0:6, 2:6 kapitulēja ranga 29. vietā esošajai čehietei Petrai Kvitovai.

Ostapenko bija iespēja maču sākt ar breiku, taču viņa to neizdarīja, turpinājumā tikai epizodiski spējot nospēlēt apmierinošā līmenī. Kvitova cīņas pirmajā geimā uzvarēja no 15:40 un pirmās divas breikbumbas atspēlēja pati, divreiz trāpot spēcīgu pirmo servi. Aļona vēlāk ieguva trešo breikbumbu un izveidoja cerīgu uzbrukumu - Kvitova tika apspēlēta, bet Ostapenko izsita autā ar "backhand" sitienu pa līniju.

Kvitova seta un arī visa mača turpinājumā servēja ļoti labā līmenī (čehietei šodien 90% jeb 26/29 uzvarēto izspēļu ar pirmo servi!), bet Ostapenko piemeklēja tradicionālās problēmas ar vāju servēšanu, un Kvitova bieži uzbruka ne vien Aļonas otrajai servei, bet punktus krāja arī ar uzbrukumiem Ostapenko pirmajai servei. Ostapenko pirmo no saviem diviem geimiem ieguva tikai tad, kad jau bija iedzinējos ar 0:7.

Ostapenko droši nospēlēja 2. seta pirmajos divos serves geimos, bet trešais bija neveiksmīgs, kad nepalīdzēja arī pirmā serve. Nokļuvusi iedzinējos ar setu un 2:4, Aļona septītajā geimā divreiz rupji kļūdījās, kad viņai bija iespējas iegūt breikbumbas.

Vispirms viņa pie 0:30 bumbiņu atsita autā pēc čehietes otrās serves, bet vēlāk pie "vienādi" garu izspēli pabeidza ar "backhand" sitienu tīklā. Kvitova noturēja servi, bet pēc tam ieguva nepārsteidzošu breiku, kas nozīmēja mača finišu pēc nospēlētām tikai 57 minūtēm.