Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Biatloniste Bendika iedzīšanā paceļas sešas vietas augstāk

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs 33. vietu iedzīšanā izcīnījusi Latvijas labākā biatloniste Baiba Bendika, kurā šaušanā kļūdījās trīs reizes. Par čempioni kļuva vāciete Laura Dālmeiere, kura uzvarēja arī sprinta sacensībās. Viņas pozīcijas apdraudēja Anastasija Kuzmina, tomēr vāciete bija labāka šaušanā.

Sprinta čempione Laura Dālmeiere trasē devās ar 24 sekunžu pārsvaru pār Marti Olsbū un pirmajā šaušanā bija gan precīza, gan ātra. Tikmēr norvēģiete kļūdījās, uz otro vietu paceļoties Veronikai Vītkovai, bet trešā pēc pirmās guļus šaušanas bija Anastasija Kuzmina, kura startēja tikai ar 13. numuru. Pateicoties slēpojumam un arī precīzai šaušanai, Slovākijas biatloniste lēcienu augšup nebija beigusi.

Otrajā guļus šaušanā kļūdījās gan Dālmeiere, gan Kuzmina, taču viņas slēpoja atšķirīgos ātrumos. Slovākijas sportistei bija 9,2 sekunžu deficīts, bet pāris minūšu laikā tas bija sadeldēts. Kuzmina pieņēma lēmumu izvirzīties vadībā un aizbēgt, tomēr tas neatmaksājās. Vāciete turējās aizvējā, pietaupīja spēkus, neatpalika un šāva labāk. Dālmeiere nogāza piecus mērķus, kamēr Kuzmina kļūdījās otrajā un trešajā šāvienā.

Sprinta čempione bija perfekta arī otrajā šaušanā stāvus, trasē atgriežoties ar platu smaidu sejā - zelts viņai bija tikpat kā rokās. Kuzmina atradās 55 sekundes aiz muguras līderei, bet pašai Kuzminai uz papēžiem mina Anaisa Beskona. Tādējādi bija skaidrs gan zelta liktenis, gan pirmais trijnieks. Atlika sadalīt sudrabu, un Kuzmina bija slēpojusi par trim soda apļiem vairāk nekā francūziete. Tomēr Kuzmina nosargāja sudraba godalgu, finiša spurtā Beskonu apsteidzot par 0,2 sekundēm.

PAR LATVIJAS OLIMPIEŠU CERĪBĀM PHJONČHANĀ LASI JAUNĀKAJĀ "SPORTA AVĪZES" NUMURĀ / Publicitātes foto

Baida Bendika trasē devās ar 39. numuru, divas minūtes un astoņas sekundes aiz Dālmeieres. Situācija bija saspringta - aiz Bendikas muguras desmit sekunžu ietvaros bija 11 biatlonistes. Pirmajā šaušanā Bendika pielaida vienu kļūdu, bet otrajā guļus šaušanā viņa nogāza visus mērķus un pacēlās uz 35. vietu.

Pirmajā šaušanā stāvus Bendika nogāza trīs mērķus, noslīdot divas vietas zemāk, bet ķeramā attālumā bija vairākas priekšā esošās sportistes. To Latvijas biatloniste apliecināja ceturtajā šaušanā, atkal trāpot visos mērķos un paceļoties uz 33. pozīciju. Septiņas sekundes priekšā bija Eva Pusskarčīkova, tomēr apdzīt čehieti neizdevās. Tādējādi Bendika finišēja 33.

Slēpošanas ātrumā šodien pārliecinoši labākā bija Kuzmina, kura par 23,7 sekundēm apsteidza devītajā vietā finišējušo Tirilu Ekhofu no Norvēģijas. Bendika bija 31. ātrākā slēpotāja, čempionei Dālmeierei piekāpjoties 23 sekundes, savukārt līdz Kuzminai latvietei bija 100,6 sekundes.