Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Phjončhana: Kas Latvijas olimpiešus sagaida šodien

© AFP/Scanpix

14. februārī Phjončhanas olimpisko spēļu sacensību piektajā dienā beidzot plāno startēt kalnu slēpotāja Lelde Gasūna, kurai priekšā sacensības slalomā. Biatlona trasē atgriezīsies Baiba Bendika, kurai jāpiedalās 15 kilometru individuālajā distancē. Savukārt kamaniņu trasē medaļas sadalīs kamaniņu divnieku ekipāžas, kuru vidū būs Andris un Juris Šici, kā arī Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš.

Leldei Gasūnai pirmais starts bija paredzēts jau pirmdien, kad kalendārā bija noteiktas milzu slaloma sacensības, tomēr nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ tās nenorisinājās. Milzu slaloms tagad pārcelts uz ceturtdienu, bet jau trešdien Leldei jādodas uz kalnu startam slalomā.

Šajā sezonā Gasūna nav izcēlusies ar augstvērtīgiem rezultātiem, turklāt ap Jauno gadu saslima, tāpēc starts Phjončhanā Leldei būs pirmās oficiālās sacensības šajā kalendārajā gadā. Gasūna startēs ar 45. kārtas numuru, un pirmā brauciena sākums paredzēts pulksten 3:15. Otrais brauciens sāksies 6:45.

Baiba Bendika jau paspējusi aizvadīt divas sacensības olimpiskajās spēlēs, izcīnot 39. pozīciju sprintā un 33. vietu iedzīšanā. Trešdien Baibas nākamais starts, pulksten 13:05 sākoties 15 kilometru individuālajai distancei jeb klasikai. Šajā sezonā Pasaules kausa izcīņā Bendika līdz šim labāko rezultātu sasniedza tieši šajā disciplīnā, Rūpoldingā izcīnot desmito pozīciju. Vairāk par biatlona klasikas sacensībām sievietēm lasiet pirmssacensību apskatā.

Visbeidzot pirmos braucienus kamaniņu trasē aizvadīs arī divnieku ekipāžas, kuru vidū arī Andris un Juris Šici, kā arī Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš.

Vairāk par olimpiskajām spēlēm lasiet "Sporta Avīzē"! / NRA

Šici divās no savām trim līdzšinējām olimpiskajām spēlēm izcīnījuši medaļas (2010. gadā sudrabs, 2014. gadā - bronza), un zināmā mērā tāpēc arī šogad, savās ceturtajās spēlēs, brāļi tiek uzskatīti par reāliem medaļu kandidātiem. Aizvadītajā Pasaules kausa sezonā Šici vienu reizi izcīnīja vietu uz pjedestāla, pēdējā posmā Siguldā tiekot pie otrās vietas. Vēl divas reizes (Leikplesidā un Siguldā) izdevās kāpt uz pjedestāla (attiecīgi trešā un otrā vieta) Sprinta kausā. Sezonas kopvērtējumā Andris un Juris palika ceturtie.

Gudramovičam un Kalniņam uz pjedestāla Pasaules kausā izdevās kāpt reizi - pēdējā posmā Siguldā izcīnīta trešā vieta sprintā. Turpat arī labākais rezultāts sezonā parastajās sacensībās - ceturtā pozīcija. Kopvērtējumā Latvijas pēc ranga otrā ekipāža palika desmitajā pozīcijā. Abi kopā startējuši jau divās iepriekšējās olimpiskajās spēlēs, izcīnot 12. vietu 2010. gadā un desmito vietu Sočos.

Treniņbraucienus Šici noslēdza uz pozitīvas nots - sestajos braucienos brāļi uzrādīja trešo ātrāko laiku. Iepriekšējos treniņbraucienos Šiciem 9., 7., 8., 13. un 12. vieta. Gudramovičam un Kalniņam treniņos uzrādīti 14., 15., 9., 14., 16. un atkal 14. rezultāti. Piecos no sešiem treniņbraucieniem triumfēja vācieši Toni Egerts un Saša Benekens, un vienīgi pirmajos treniņbraucienos ātrākie bija austrieši Pēters Pencs un Georgs Fišlers.

Atšķirībā no individuālo sportistu sacensībām, kur tika aizvadīti četri braucieni, divniekos medaļas tiks sadalītas divos braucienos. Pirmais brauciens sāksies 13:20, bet otrajam starts noteikts 14:30. LTV7 kanāls plāno pieslēgties sacensībām no otrā brauciena.

Trešdien sāksies hokeja turnīrs arī vīru komandām, un jau pirmajā dienā spēle paredzēta Olimpiskajiem atlētiem no Krievijas (OAK) - vienību, kuras galvenais treneris ir Oļegs Znaroks, bet viņa asistenta darbu veic Harijs Vītoliņš. Cits bijušais Latvijas izlases spēlētājs Aleksandrs Šiškovičs veic ekipējuma menedžera pienākumus. Pirmajā spēlē OAK tiksies ar Slovākiju. Slovāki uz olimpiskajām spēlēm aizveda tikai vienu KHL hokejistu (Mihals Čajkovskis) un sastāvā neiekļāva nevienu no KHL kluba Bratislavas "Slovan" spēlētājiem.