Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Robertam Bukartam divi vārti, Latvijas hokejisti grauj austriešus

© F64

Dānijā sācies ''Euro Ice Hockey Challenge'' turnīrs, kura ietvaros pirmo maču aizvadījusi arī Latvijas hokeja izlase. Sacensības sākušās veiksmīgi, latviešiem apspēlējot Austrijas valstsvienību ar 6:1.

Latvijas izlases galvenajam trenerim Bobam Hārtlijam uz Dāniju bija iespēja ņemt līdzi visai spēcīgu sastāvu, tomēr pēdējā brīdī korekcijas ieviesa veselības likstas - nespēlēja centra uzbrucēji Andris Džeriņš un Deniss Smirnovs, kā arī aizsargs Maksims Ponomarenko. Vārtos šovakar stājās Šveicē spēlējošais Ivars Punnenovs.

Spēles rezultātu atklāja tieši Latvijas izlase, kad precīzs bija Rolands Vīgners. Pirmā perioda vidū austrieši gan rezultātu izlīdzināja, tomēr pirms trešdaļas pārtraukuma 2:1 panāca Rihards Bukarts. Otrajā trešdaļā Latvija spēja palielināt pārsvaru, kad precīzs bija Optibet Hokeja līgas pārstāvis Bruno Zabis - 3:1.

Trešās trešdaļas ievadā 4:1 panāca komandas kapteinis Roberts Bukarts, tomēr tas spēlē vēl nebija viss - vēl vienu reizi precīzs bija vecākais no brāļiem Bukartiem, savukārt spēles beigās punktu mačam pielika Edgars Kulda - 6:1.

Līdz ar to turnīrs sācies ar uzvaru. Otrā, paralēlajā spēlē nūjas krustoja laukuma saimnieki dāņi, kas ar 4:2 pārspēja Francijas hokeja valstsvienību.