Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports

Sevastovai svarīgais Dubaijas turnīrs sāksies ar maču pret neuzvarēto Makarovu

© Scanpix

Pagājušā gada Dubaijas "Premier" turnīra pusfināliste Anastasija Sevastova šoreiz nozīmīgo turnīru sāks ar maču pret neuzvarēto Krievijas tenisisti Jekaterinu Makarovu. Tikmēr Aļonai Ostapenko ir atbrīvojums no 1. kārtas.

Dubaijas turnīru no 2. kārtas sāks ar pirmajiem četriem numuriem izliktās tenisistes - pagājušā gada čempione Eļina Svitoļina, Garbinje Mugurusa, Karolīna Pliškova unAļona Ostapenko. Latvijas pirmā rakete pie papildus brīvdienas tika pēc tam, kad labās pēdas savainojuma dēļ dalību no turnīra atsauca Simona Halepa.

Šī gada turnīrā vēl neaizvadot nevienu maču, Ostapenko jau sasniegusi savu labāko rezultātu Dubaijā. Viņa 2016. gadā zaudēja kvalifikācijā, bet pērn cieta neveiksmi 1. kārtas mačā pret ķīnieti Cjanu Vanu. Ostapenko pirmā pretiniece šoreiz noskaidrosies Šuajas Pungas un Jeļenas Vesņinas mačā.

Anastasija Sevastova Dubaijā spēlēs piekto reizi. Pirmās karjeras laikā viņa 2010. un 2012. gadā zaudēja 2. kārtā, abos gadījumos piekāpjoties Agņeškai Radvaņskai, savukārt pēc atgriešanās tenisā viņa 2016. gadā nepārvarēja kvalifikāciju, bet pērn tika līdz pusfinālam, kur viņu apturēja Karolīna Vozņacki. Pirms gada Dubaijā notika "Premier 5" turnīrs, bet tagad būs "Premier 700", kas nozīmē labāka rezultāta nepieciešamību, lai aizstāvētu punktus. 350 punktu iegūšanai vajadzīga uzvara turnīrā. Par to pienākas 470 punkti, bet fināls dod 305.

Sevastovai šodien bija ļoti nepatīkama izloze, saņemot 1. kārtas maču pret Jekaterinu Makarovu. Anastasijai pret viņu ir 0-2 bilance, 2016. gadā ar 3:6, 2:6 zaudējot Ņūheivenā un 2017. gadā ar 4:6, 2:6 piekāpjoties Uhaņā.