Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Kuzmina aizver 19/20 mērķiem, ātri slēpo un iegūst olimpisko zeltu masu startā

© AP / Scanpix

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs aizvadītas 12.5 kilometru masu starta sacensības biatlonā dāmām, un par uzvarētāju kļuva Slovākijas sportiste Anastasija Kuzmina, kura aizvēra 19 no 20 mērķiem, pie tam arī demonstrēja lielisku ātrumu distancē.

Baiba Bendika masu startam nekvalificējās. Olimpiskajā debijā Bendika sasniedza 39. vietu sprintā (6/10 šaušanā), 33. vietu iedzīšanā (17/20) un 39. vietu klasikā (16/20). Sprintā Latvijas biatloniste bija 16. ātrākā slēpojumā, klasikā sasniegts pat 12. rezultāts. Latvijas biatlonistei olimpiskās spēles jau ir noslēgušās.

12.5 kilometru masu startā starp galvenajām favorītēm bija olimpiskā čempione sprintā un iedzīšanā Laura Dālmeiere (Vācija) un Anastasija Kuzmina (Slovākija), kurai pa sudraba godalgai iedzīšanā un klasikā, kuras gan šosezon masu startā vēl nebija uzvarējušas. Pa viena uzvarai Pasaules kausa posmos bija ieguvušas Žistīne Brezā (Francija), Kaisa Mekereinena (Somija) un Darja Domračeva (Baltkrievija).

Uz pirmo šaušanu kā pirmās ieradās Kuzmina un Denīze Hermane, bet kopumā pirmajā šaušanā nekļūdīgas bija 19 sportistes. Pēc divām šaušanām bez soda apļiem bija 11 sportistes, bet labāko ātrumu trasē demonstrēja Kuzmina, kura tuvāko sekotāju Domračevu apsteidza par 7.9 sekundēm.

NRA

Pēc trešās šaušanas Kuzmina jau nopietni pieteicās zeltam, jo bija spējusi saglabāt labu ātrumu distancē, pie tam arī lieliski veica šaušanu, atkal aizverot visus piecus mērķus. Citas sportistes, kas ātruma ziņā kaut cik spēja turēt līdzi Slovākijas sportistei pieļāva vismaz kļūdu šaušanā. Otrajā vietā esošā Doroteja Vīrere (Itālija) atpalika par 28.2 sekundēm, bet čehiete Veronika Vitkova bija pat 37.6 sekunžu attālumā.

Pēdējā šaušanā Kuzmina pieļāva vienu kļūdu, tādējādi nelielas iespējas parādījās citām sportistēm. Domračeva aizvēra visus piecus mērķus, tādējādi arī viņai bija 19/20, taču ātrāku slēpojumu demonstrēja Kuzmina, Baltkrievijas sportistei atpaliekot par 24.7 sekundēm. Astoņas sekundes Kuzmina pret Domračevu bija ieguvusi arī uz šaušanas ātrumu. Izskaņā nekādi brīnumi nenotika, un Kuzmina pārliecinoši ieguva zelta medaļu. Otrajā vietā ierindojās Domračeva, bet bronzu ar divām kļūdām šaušanā izcīnīja norvēģiete Tirila Ekhofa.

Svētdien 15 kilometru masu startā vīriešiem startēs Andrejs Rastorgujevs, kuram izdevās kvalificēties pēc sprintā un iedzīšanā sasniegtajiem rezultātiem, pat neskatoties uz neveiksmi klasikā (sešas kļūdas šaušanā un 59. vieta).