Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Tūkstotī uzvar kanādietis Žerārs, latviešiem 11. un 15. vieta

Šorttreka 1000 metru distancē par olimpisko čempionu kļuvis kanādietis Semjuels Žerārs, kamēr latvieši ierindojās kopvērtējuma pirmajā pusē – Roberto Puķītis vēlreiz finišējis 11. vietā, bet debitantam Robertam Zvejniekam 15. rezultāts.

Ja pirmajā pusfinālā viss beidzās bez starpgadījumiem un tiesnešu iejaukšanās, tad otrajā ledu sadalīt neizdevās abiem kanādiešiem. Viss beidzās ar olimpiskā rekordista Šarla Amlēna diskvalifikāciju un Semjuela Žerāra iecelšanu A finālā. Tiesības cīnīties par medaļām nopelnīja arī mājinieki Jira Seo un Hjodžuns Lims, amerikānis Džons Henrijs Krīgers un ungārs Šandors Ļu.

Jau no fināla startu vadību uzņēmās abi ziemeļamerikāņi, kamēr ungārs Ļu nekā nespēja tikt izdevīgākā pozīcijā un ilgu laiku atradās skrējiena beigās. Tieši viņa aktivitātes pēdējā aplī noveda pie kritiena, kas ļāva pārliecinoši uzvarēt Žerāram un ti pat droši sudrabu izcīnīt Krīgeram. Bronza tika mājiniekam Seo, kamēr Ļū saņēma diskvalifikāciju un nonāca kopvērtējuma beigās.

NRA

Abi latvieši apstājās ceturtdaļfinālā, tomēr kopvērtējumā tika pie visai augstām vietām. Roberto Puķītim arī šajā distancē, gluži tāpat kā 1500 metros, izdevās izcīnīt 11. vietu, bet Robertam Zvejniekam olimpiskā debija beidzās ar 15. vietu 32 slidotāju konkurencē. Starp citu, tieši tādu pašu vietu, kā Puķītim debijas spēlēs pirms četriem gadiem. Zvejniekam Phjončhanas spēlēs vēl priekā starts 500 metru distancē.

Šodien arī medaļas 1500 metros sadalīja dāmas, un, par lielu sajūsmu mājiniekiem, A finālā pārliecinoši triumfēja pasaules rekordiste Mižonga Čoi, aiz sevis atstājot ķīnieti Žinju Lī un kanādieti Kimu Botinu.