Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Priedulēna izcīna septīto vietu Pjončhanas olimpiskajās spēlēs

© Romāns Kokšarovs / F64

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs noslēgušās sieviešu skeletona sacensības. Latvijas labākā skeletoniste Lelde Priedulēna pēc trešā brauciena saglabāja septīto pozīciju, bet noslēgumā neizdevās iespraukties kārotajā sešiniekā.

Kā jau ziņots, Soču olimpiskajās spēlēs latviete finišēja 14. pozīcijā, toreiz triumfēja lielbritāniete Elizabete Jārnolda, otro vietu ieguva nu jau karjeru beigusī amerikāniete Noela Pikusa-Peisa, bet bronzu izcīnīja mājiniece Jeļena Ņikitina. Antidopinga noteikumu pārkāpumu dēļ minētās krievietes rezultātu pēcāk anulēja, pirms dažām dienām Ņikitina gan tika attaisnota, taču netika pielaista Phjončhanas spēlēm.

Phjončhanā par galveno favorīti tika uzskatīta Pasaules kausa ieguvēja Žaklīna Lēlinga, kura ir par 20 kilogramiem smagāka nekā latviete. Uzvarētāja tika noskaidrota četru braucienu summā - vakar bija pirmie divi piegājieni (latviete ieņēma septīto pozīciju), bet šodien risinājās izšķirošie mači.

Phjončhanas trasē "Olympic Sliding Centre" šodien bija salīdzinoši labi laika apstākļi - temperatūra mīnus 7, par diviem grādiem vēsāks nekā vakar, taču faktiski pat siltāks, jo vējš ir mazāks.

NRA

Trešajā braucienā šo sacensību vieglākā dalībniece Lelde Priedulēna atkal darbojās ļoti labi, taču trases otrajā daļā nebija pietiekoši laba slīdamība, līdz ar to summā sanāca 0.60 sekunžu deficīts, salīdzinot ar līderi Janīnu Floku no Austrijas. Vakardienas uzvarētāja Lēlinga atkāpās uz bronzas pozīciju. Tādējādi arī pēc trešā brauciena Priedulēna ieņēma septīto vietu, taču kārotais sešinieks attālinājās - pēc vakardienas mačiem šķīra vien 0.02 sekundes, bet nu jau 0.28.

Latvijas pārstāvei bija jācenšas tikt sešiniekā, lai varētu pretendēt uz valsts naudas balvu. Tika lēsts, ka cīņā par pjedestālu viena vai otra varētu riskēt un kļūdīties, līdz ar to latvietei joprojām bija reāla iespēja finišēt sešiniekā. Ceturtajā braucienā tika gaidīta aizraujoša cīņa par pjedestāla pakāpieniem, pirms izšķirošā piegājiena sešas sportistes bija reālas pretendentes uz medaļām.

Ceturtajā braucienā Lelde Priedulēna bija lieliska. Pēc latvietes finiša bobsleja cilvēks Zintis Ekmanis teica: "Super!" Arī sportiste un treneris Dainis Dukurs priecājās. Latvietei četri ļoti labi braucieni, taču ar to bija par maz, lai finišētu sešiniekā. Konkurentes nostartēja stabili, mūsu skeletonistei septītā vieta. Izšķirošajā braucienā Pasaules kausa ieguvēja Lēlinga distances pēdējos metros izrāva pjedestālu un beigās ieguva pat sudrabu, 2014. gada spēļu čempione Jārnolda sasniedza trases rekordu un kļuva par divkārtējo olimpisko čempioni, savukārt sacensību līdzšinējā līdere Janīna Floka atkrita uz ceturto pozīciju, ļaujot līksmot bronzas ieguvējai Lorai Dīsai no Lielbritānijas.