Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Uz zeltu pieci pretendenti, Melbārdis pirms izšķirošā brauciena ceturtais

© F64

Phjončhanas olimpisko spēļu bobsleja divniekos pirms pēdējā brauciena uz medaļām pretendē pieci piloti. Oskars Melbārdis ieņemot ceturto pozīciju, no līdera Džastina Kripsa atpaliekot 0.12 sekundes, savukārt no trešajā vietā esošā Frančesko Frīdriha latviešu divnieku šķir 0.03 sekundes. Oskars Ķibermanis pēc trīs braucieniem ieņem septīto vietu.

Neviens no trīs pilotiem, kurš iebrauca medaļu pozīcijās bobsleja divniekos pirms četriem gadiem Sočos, vairs nestartē. Toreiz zeltu ieguvušais Aleksands Zubkovs par dopinga pārkāpumiem diskvalificēts un viņam medaļa atņemta. Šveicietis Beats Hefti augsta līmeņa karjeru noslēdzis, bet Stīvens Holkoms pērnvasar devās aizsaulē. Visaugstāko vietu no Phjončanā startējošajiem pilotiem ieņēma Oskars Melbardis, kuram pēc Zubkova diskvalifikācijas ir iespēja iegūt Soču bronzas madaļu.

PAR LATVIJAS OLIMPIEŠU CERĪBĀM PHJONČHANĀ LASI JAUNĀKAJĀ "SPORTA AVĪZES" NUMURĀ / Publicitātes foto

Pēc sacensību pirmajiem diviem braucieniem līderpozīcijā atrodās vācietis Niko Valters. Oskars Melbārdis no pirmās vietas atkrita uz ceturto pozīciju, no līdera atpaliekot 0.23 sekundes, savukārt līdz medaļu pozīcijām vien 0.04 sekundes. Savukārt Oskars Ķibermanis pēc diviem braucieniem bija sestajā vietā.

Trešais brauciens

Pirmās dienas līderim Niko Valteram starts bija samērā vājš un brauciena laiks nebija lielisks, tādējādi vācietis deva iespēju sevi apsteigt tuvākajiem konkurentiem. To izmantoja Kanādas pilots Džastins Kripss, veicot loti labu braucienu, kurš tika par simtdaļu atpalika no Oskara Melbārža trases rekordu. Tādējādi Kanādas divnieks pārņēma vadību pār Valteru ar 0.13 sekunžu pārsvaru. Tādu pašu rezultātu trešajā braucienā uzrādīja arī Jonotans Lohners, kurš apsteidza savu tautieti un ierindojās aiz Kanādas divnieka.

Oskars Melbārdis un Jānis Strenga startu veica ar tādu pašu rezultātu kā otrajā braucienā. Trases augša nebija perfekti izbraukta, bet precīzi veiktā kombinācija ļāva uzņemt ātrumu trases otrajā pusē. Bobs latviešiem slīdēja labi, summā apbraucot pirmās dienas līderi Valteru. Ar kopējo rezultātu 2:27.70 Melbardi no līdera Kripsa šķīra 0.12 sekundes.

Frančesko Frīdrihs uzrādīja labu starta laiku 4.88. Trasē nelielās kļūdiņas tik ļoti neietekmēja vācu laiku, kas Frīdriham ļāva gāzt Melbārža trases rekordu - 48.96. Summā Frīdrihs uzrādīja rezultātu 2:27.67, izstumjot Latvijas divnieku no labāko trīs ekipāžu skaita.

Oskars Ķibermanis ar savu stūmēju Matīsu Mikni uzrādīja ļoti labu starta laiku - 4.90. Tomēr, lai iesaistītos cīņā par medaļām latviešu pilotam bija trasē jāriskē. Risks neattaisnojās un pietuvoties labāko pieciniekam Ķibermanim neizdevās. Veicot braucienu ar laiku 49.32 latviešu divnieks trasi veica tādā pašā laikā kā Niko Valters, tomēr konkurentu lieliskie braucieni cerības uz cīņu par medaļām objektīvi vairs nedod.

No Ķibermaņa sekotājiem ļoti labu braucienu veica mājinieks Junjongs Vons, trīs braucienu summā par sešām simtdaļām apsteidzot Ķibermaņa divnieku un nobīdot latviešus uz septīto pozīciju.