Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Kanādieši Virtjē un Moirs uzvar dejās uz ledus un iegūst trešo olimpisko zeltu

© Reuters/Scanpix

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs aizvadīta priekšpēdējā disciplīna daiļslidošanas sacensībās, un dejās uz ledus ar jaunu pasaules rekordu triumfēja Kanādas pāris Tesa Virtjē un Skots Moirs.

Tesa Virtjē un Skots Moirs uz zeltu pieteicās jau vakardien, sacensību pirmajā dienā, kad uzrādīja labāko rezultātu īsajā dejā. Viņi ar jaunu pasaules rekordu šajā programmā par diviem punktiem pārspēja francūžus Papadakisu un Sizeronu, kamēr pārējie pāri bija krietni tālāk punktu ziņā, taču solījās nopietna cīņa par bronzu, jo trešo no septītās vietas šķīra tikai divi punkti.

Virtjē un Moirs šonakt uzrādīja lielisku rezultātu arī brīvajā dejā, kur tika pie 122.40 punktiem, izpildot priekšnesumu „Moulin Rouge” mūzikas pavadījumā. Tas kopsummā deva 206.07 punktus.

Viņu treniņu partneri un labi draugi Papadakisa un Sizerons brīvajā dejā bija nedaudz labāki, iegūstot 123.35 punktus ar deju Mēnesnīcas sonātes pavadījumā. Taču kopsummā tas ļāva samazināt deficītu tikai nedaudz, un Francijas pāris ieguva sudraba medaļas.

Virtjē un Moirs, kuri iepriekš bija lēmuši par profesionālās daiļslidošanas karjeras beigām, bet tomēr atgriezušies sportā Phjončhanas spēļu dēļ, nu ieguvuši savu trešo olimpisko zelta medaļu - viņi kļuva par čempioniem arī ledus dejās Vankūverā un komandu sacensībās Phjončhanā, tāpat abu rēķinā arī divas sudraba medaļas šajās disciplīnās Sočos.

Savukārt uz trešo vietu pacēlās Alekss un Maija Šibutani - brālis un māsa pēc īsās dejas bija ceturtajā vietā, bet kopvērtējumā citu ASV pāri Hubelu un Donahjū apsteidza par pieciem punktiem.

Daiļslidošanas programmā Phjončhanā vairs atlikušas tikai vienas sacensības - individuālās sacensības sievietēm, un dalībnieču lokā būs arī Latvijas sportiste Diāna Ņikitina.