Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Phjončhana: ASV izlase apspēlē Slovākiju un ceturtdaļfinālā tiksies ar Čehiju

© EPA/Scanpix

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs aizvadīta pirmā izslēgšanas spēle hokeja turnīrā vīriešiem, un ASV izlase ar 5:1 pārspēja Slovākiju, divus vārtus gūstot jaunajam hokejistam Raienam Donato.

ASV un Slovākija tikās jau grupu turnīrā, kur ar minimālu pārsvaru pārāka bija ASV (2:1). Tā bija ASV vienīgā uzvara, jo sausā tika zaudēts Krievijas olimpiešu izlasei, bet papildlaikā nācās piekāpties slovēņiem. Savukārt Slovākija bija pamanījusies turnīra atklāšanas spēlē tikt galā ar Krievijas olimpiešu izlasi.

Pirmās kārtas izslēgšanas spēlē ASV izvirzījās vadībā otrā perioda sākumā, kad izcēlās Hārvardas universitātes uzbrucējs Raiens Donato. Slovākija teju uzreiz pēc tam nokļuva vēl lielākās problēmās, nopelnot lielo noraidījumu un reizē arī divu minūšu noraidījumu, un Džeimss Višņevskis ar precīzu metienu realizēja divu vīru pārsvaru. Bet līdz perioda beigām ASV jau panāca 3:0, un visos trīs vārtu guvumos ar rezultatīvu piespēli bija atzīmējies 20 gadus vecais Trojs Terijs no Denveras universitātes.

Čehijas Ekstralīgā spēlējošais Peters Čeresņāks otrā perioda izskaņā Slovākijas deficītu nedaudz samazināja (1:3), taču trešajā periodā ASV guva vēl divus vārtus un nokārtoja savu uzvaru ar 5:1. Otros vārtus šajā mačā guva Donato, kuram turnīrā kopā jau četri precīzi metieni, un visi četri tieši pret Slovākiju.

Ceturtdaļfinālā ASV spēkosies ar Čehijas izlasi, bet Slovākijai olimpiskais turnīrs beidzies.