Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Roberts Zvejnieks pārliecinoši iekļūst 500m distances ceturtdaļfinālā

© AFP/Scanpix

Latvijas sportists Roberts Zvejnieks savās priekšsacīkstēs šorttreka 500 metru distancē pārliecinoši finišēja otrajā vietā, garantējot savu vietu ceturtdaļfinālā, kas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā norisināsies pēc divām dienām.

Roberts Zvejnieks šorttreka īsākajā distancē piedalījās jau otrajā no astoņiem priekšslidojumiem, kurā ar viņu startēja vēl trīs dalībnieki, ieskaitot šī slidojuma galveno favorītu Samuelu Žirāru. 21 gadu vecais kanādietis Phjončhanas spēlēs jau ir kļuvis par čempionu 1000 metros, bet 1500 metros samierinājās ar ceturto vietu.

Slidojumā piedalījās arī Itālijas un Izraēlas šorttrekisti, taču Zvejnieks jau pašā startā izrāvās priekšgalā. Žirārs viņu ātri panāca un apsteidza, taču pārējie konkurenti tikmēr tālu atpalika. Zvejnieks un Žirārs distances otrajā pusē izvairījās no jebkādas intrigas un droši abi sadalīja otro un pirmo vietu, abi iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Zvejnieks finišēja ar rezultātu 40.563, kas ir jauns Latvijas rekords. Ceturtdaļfināla sacensības šajā distancē paredzētas 22. datumā, kad notiks arī pusfināli un fināls. Sacensību sistēma arī nākamajās stadijās būs līdzīga, proti, katrā slidojumā startēs četri sportisti un nākamajā kārtā iekļūs divi labākie.

Jāatgādina, ka Zvejnieks ceturtdaļfinālā prata iekļūt arī 1000 metru distancē, kur beigās ierindojās 15. vietā, kamēr Roberto Puķītis, kurš 500m sacensībās nestartē, 1000m un 1500m distancēs ieguva 11. vietu.